Türkiye'nin dünyaca ünlü lezzetlerinden Adana kebabı, bu kez Ermenistan Parlamentosu'nda gündem oldu.
Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada Türkiye ziyaretlerinden ve Türk mutfağından övgüyle söz etti. Türkiye'de birçok kez bulunduğunu belirten Rubinyan, özellikle Adana kebabının lezzetinden etkilendiğini dile getirdi.
"Adana kebap yedim, tadı gerçekten enfesti"
Türkiye ziyaretleri sırasında Adana kebabı yediğini anlatan Rubinyan, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, "Türkiye'de Adana kebap yedim. Çok hoşuma gitti, tadı gerçekten enfesti." dedi.
Rubinyan, Türk mutfağının bir başka önemli lezzeti olan İskender kebabına da değinerek, "İskender ise yanına sos gelirse bambaşka oluyor. Lezzetli şeyler için oraya sık sık giderdim." ifadelerini kullandı.
Patrikhaneyi de ziyaret ettiğini anlattı
Konuşmasında Türkiye ziyaretlerine ilişkin anılarını paylaşan Rubinyan, İstanbul'daki Patrikhaneyi de sık sık ziyaret ettiğini belirterek, "Patrikhaneye sık sık giderdim çünkü ilgimi çekiyordu." diye konuştu.
Rubinyan'ın açıklamaları sırasında Ermenistan Parlamentosu'ndaki milletvekillerinin şaşkınlıkla dinlediği görüldü.
Dünyaca tanınan lezzetler arasında yer alan ve coğrafi işaret tesciline sahip Adana kebabı, bu açıklamayla bir kez daha uluslararası gündemde yer aldı.





