Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarımsal değerleri arasında yer alan turunçgiller başta olmak üzere ürünlerde verim ve kalite kaybına neden olabilen Akdeniz Meyve Sineği’ne karşı mücadele çalışmalarına destek veriyor.
Bu kapsamda, zararlıyla mücadelede kullanılmak üzere hazırlanan feromon tuzakları Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi. Uygulamanın, tarımsal üretimde zararlı popülasyonlarının kontrol altında tutulmasına ve üreticilerin olası kayıplarının azaltılmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.
Üreticinin emeği korunacak
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen destek çalışmasıyla, özellikle turunçgil üretiminde önemli sorunlara yol açabilen Akdeniz Meyve Sineği’yle mücadelede üreticilere katkı sunulması hedefleniyor.
Feromon tuzaklarının sahada etkin şekilde kullanılmasıyla zararlının takibi ve kontrolüne yönelik çalışmaların desteklenmesi planlanıyor. Böylece ürünlerin kalitesinin korunması ve tarımsal üretimde meydana gelebilecek kayıpların azaltılması amaçlanıyor.
Kurumlar arasında iş birliği sürüyor
Adana Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin korunması ve geliştirilmesi amacıyla ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.
Belediyeden yapılan açıklamada, üreticilerin alın terinin ziyan olmaması, tarımsal ürünlerin kalitesinin korunması ve Adana tarımının daha da güçlendirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin devam edeceği vurgulandı.
Adana tarımının geleceğine destek
Tarımın kent ekonomisindeki önemine dikkat çekilen çalışmada, üreticilerin karşı karşıya kaldığı hastalık ve zararlılarla mücadelede teknik ve uygulamalı desteğin önemine vurgu yapıldı.
Akdeniz Meyve Sineği başta olmak üzere tarımsal üretimi tehdit eden zararlılarla mücadelede erken tespit, düzenli takip ve uygun mücadele yöntemlerinin uygulanması büyük önem taşırken, teslim edilen feromon tuzaklarının da bu çalışmaların önemli araçlarından biri olması bekleniyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi, üreticinin yanında olmaya ve kentin bereketli topraklarında sürdürülebilir tarımsal üretimin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.




