Adana ASKİ’den kış hazırlığı başladı
Video: Adana ASKİ’den kış hazırlığı başladı
İçeriği Görüntüle

Adana ASKİ, yağmur suyu ızgaralarını temizleyerek kışa hazırlanıyor

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarında yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek için çalışmalarını hızlandırdı. Yağmur suyu ızgaralarında başlatılan temizlik çalışmalarıyla yağışlı havalarda suyun tahliyesinin sorunsuz yapılması ve taşkın riskinin önlenmesi amaçlanıyor.

Adana ASKİ ekipleri, kent genelinde yağmur suyu ızgaralarında temizlik çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında ızgaralarda biriken atıklar, yapraklar ve çamurlar temizlenerek suyun daha hızlı tahliyesi sağlanıyor.

Adana’da deprem sonrası 53 yeni okul eğitime kazandırıldı
Adana’da deprem sonrası 53 yeni okul eğitime kazandırıldı
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, bu önlemlerle birlikte yağışlı günlerde vatandaşların olası su baskınlarından korunmasının hedeflendiğini belirtti. ASKİ’den yapılan açıklamada, “Adana’mızı kışa hazırlıyoruz. Yağmur suyu ızgaralarında sürdürdüğümüz temizlik çalışmalarıyla yağışlarda suyun sorunsuz tahliyesini sağlamayı ve taşkın riskinin önlenmesini amaçlıyoruz” denildi.

Çalışmaların kentin tüm bölgelerinde planlı şekilde devam edeceği ve olası risklerin en aza indirileceği aktarıldı.

Kaynak: Haber Merkezi