Adana’nın Kozan ilçesi Enizçakırı Mahallesi’nde başlayarak Aladağ ve İmamoğlu ilçelerini de etkileyen orman yangınıyla mücadele aralıksız devam ediyor. Yangının kontrol altına alınması amacıyla havadan ve karadan geniş çaplı müdahale yürütülürken, riskli bölgelerde tedbir amaçlı tahliyeler gerçekleştirildi.
Adana Valisi Mustafa Yavuz, yangın bölgesindeki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini bildirdi.
717 personel, 173 araçla sahada
Yangının ilerleyişini durdurmak için hava ve kara ekiplerinin yoğun şekilde çalıştığını belirten Vali Yavuz, bölgede toplam 717 personel ve 173 aracın görev yaptığını açıkladı.
Yangına havadan 2 uçak, 9 helikopter ve 1 İHA ile müdahale edilirken, karadan ise 8 TOMA, 58 arazöz, 24 su tankeri, 3 ilk müdahale aracı, 18 iş makinesi, 12 itfaiye aracı ve 38 diğer araç çalışmalara destek veriyor.
Ekiplerin yangını kontrol altına alarak alevlerin daha geniş alanlara yayılmasını önlemek amacıyla çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğü bildirildi.
Üç ilçede 285 hane tahliye edildi
Yangınla mücadele devam ederken vatandaşların can güvenliği için riskli bölgelerde tahliye çalışmaları da yürütüldü.
Vali Yavuz’un verdiği bilgilere göre Kozan, İmamoğlu ve Aladağ ilçelerinde toplam 285 hane tedbir amacıyla tahliye edildi. Bu hanelerde yaşayan 835 vatandaş güvenli alanlara nakledildi.
Tahliyelerin vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirildiği belirtilirken, ekiplerin yangının etkilediği bölgelerdeki çalışmaları devam ediyor.
Havadan ve karadan müdahale sürüyor
Kozan’ın Enizçakırı Mahallesi’nde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle İmamoğlu ile Aladağ’a kadar yayılan yangının kontrol altına alınması için bölgeye çok sayıda ekip ve araç sevk edildi.
Özellikle hava araçlarının müdahalesinin yanı sıra arazözler, su tankerleri, iş makineleri, itfaiye araçları ve TOMA’larla karadan yürütülen çalışmalarla alevlerin ilerleyişinin durdurulmasına çalışılıyor.
Vali Yavuz’dan yangın bölgesine mesaj
Sahada görev yapan personele kolaylıklar dileyen Vali Mustafa Yavuz, yangından etkilenen vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yavuz, “Yeşil Vatan’ımızı korumak ve yangını bir an önce kontrol altına almak için sahada üstün bir gayret gösteren tüm personelimize kolaylıklar diliyor, yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Adana’da üç ilçeyi etkileyen yangını kontrol altına alma çalışmaları 717 personelin katılımıyla havadan ve karadan sürüyor.




