Muhtar Palalı, Sinanpaşa Mahallesi’nin yol haritasını çizdi

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın- Birçok problemi olan Sinanpaşa Mahallesi’nin sorunlarını çözmek için çalışan Muhtar Arif Palalı seçildiği günden bu yana geçen 4,5 yılını gazetemize...

Muhtar Palalı, Sinanpaşa Mahallesi’nin yol haritasını çizdi
Yayınlama: 20.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın- Birçok problemi olan Sinanpaşa Mahallesi’nin sorunlarını çözmek için çalışan Muhtar Arif Palalı seçildiği günden bu yana geçen 4,5 yılını gazetemize yaptığı açıklamada dile getirdi.

Adana’nın en eski mahallesi olan ve sürekli kamuoyunda gündeme gelerek sorunları her geçen gün had safhaya ulaşan Sinanpaşa Mahallesi’ndeki problemleri yerinde görmek, neler yapıldığını, nelerin yapılmadığını, bitmeyen kentsel dönüşümün neden yapılmadığını araştırdık ve geri kalan diğer sorunları da mahallenin muhtarı Arif Palalı ile görüşerek kaleme aldık.

BİZİM MAHALLENİN SORUNLARI İÇİN KOMİSYON KURULMALI !

Sinanpaşa Mahallesi’nin sorunları ile uğraşarak çözmeye çalıştığını elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştığını, buna rağmen mahalle sakinlerinin şikayetlerinin devam ettiğini ifade eden muhtar Arif Palalı “2019 seçimlerinde muhtarlığa aday olduğumda sorunlarımızı olduğunu bilerek girdim seçimlere ve kazandım. İlk yaptığım işi düşündüğümde acil kentsel dönüşüm yapılmalı dedim ve düzenlenmesi gereken birçok yer olduğunu tespit ettim. Bilindiği üzere Sinapaşa Mahallesi’nin Adana’nın en eski mahallelerinden biri olduğunu ben dahil tüm büyüklerimiz bilir. Terk edilmiş evler, patlak ve yıkık dökük evlerin olduğu bölgede asayiş bakımından çok sıkıntı çektik. Bunlara ne kadar önlem almaya çalıştıysak mahalle sakinlerimizin kapılarının, pencere demirlerinin çalındığını, bunun yanısıra internet kablolarının da çalınmaya başlaması üzerine emniyet güçlerimizin yaptığı çalışmalar sayesinde bir nebze azaldığını görmemize rağmen olayların devam etmesi vatandaşlarımızın başka önlem almalarına sebep olmuştur. Mahalledeki vatandaşlar hırsızlık yüzünden geceleri nöbet tutmaya başladılar. İnsanlarımızın sürekli gelen şikayetlerine her zaman cevap vermek durumundayım. Bir diğer sorunumuz elektrik kesintilerinin olması. Mahalle içinde yapılan TOKİ inşaatı yüzünden yolların kapanması ve elektrik kablolarının koparılması nedeni ile elektrik kesintileri olmaya başladı. Tüm bunların daha düzenli bir hale gelmesi için mahallemizde bir komisyon kurularak masaya yatırıldığında sorunların çözüleceğine inanıyorum.Adana Büyükşehir Belediyemiz’in kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları başlatmasıyla mahallemizin nefes alacağına inanıyorum. Bu arada Yüreğir Belediyesi’nden ise temizlik için sınır bölgemizde bulunan kapalı semt pazarından dönenlerin yol kenarlarına bıraktıkları çöplerin toplanmasını istiyoruz. Çünkü burada sineklerle mücadele etmek zorunda kalıyoruz” dedi.

ADANA BÜYÜKŞEHİR DAHA ÖNCE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Merkez Yüreğir ilçesi, Sinanpaşa Mahallesi’nde adeta yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmaları, TOKİ ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle yeniden başladığını belirten muhtar Palalı yapılan açıklamayı hatırlattı. Başkan Karalar açıklamasında şunları söylemişti;“İnşallah bir yılan hikayesini sonlandıracağız. Vatandaşlarımız 15 yıldır bekliyor. Evleri satın alındı, bir kısmı yıkıldı, 15 yıldır ev bekliyorlar. Sinanpaşa; Adana Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ ile birlikte yürüttüğü bir proje. Biz göreve geldiğimizde TOKİ ile defalarca görüştük. En son TOKİ Başkanlığı’nda TOKİ Başkanıyla bir araya geldik. Bir mutabakata vardık. Muhtemelen baharda ihaleye çıkma ihtimali var ama henüz bu tarih netleşmedi. Tam tarih belirlendiğinde kamuoyuyla paylaşacağım. Çabalarımız devam ediyor, arkadaşlarımız ciddi şekilde çalışıyor. Zaten projesi de hazır. Bu alanı boşalttıktan, yıkımları yaptıktan sonra, baharda bu işi ihalesi yapılabilir hale getireceğiz. İnsanlar 15 yıldır bekliyor. Burayı bitireceğiz inşallah” dedi.

YÜREĞİR OTOGARININ DÜZENLEMESİNİ İSTİYORUZ

Türkiye’nin doğu illerine bağlantısı tek olan şehir Adana olduğundan en büyük ilçe konumunda bulunan Yüreğir ilçesindeki otogarın Kuzey bağlantıları İmamoğlu, Aladağ, Feke, Kozan, Kadirli, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ilçeleri ;Güney bağlantıları Karataş, Yumurtalık ilçeleri ve batı bağlantıları ise Ceyhan, Osmaniye’ye kadar tüm yolcu taşımlarının olduğu bir yer. Yolcuların yklaşık Adana’nın 4/3’ünün Yüreğir otogarından bindiğini düşünürsek ne kadar bir kitle insana hitap ettiği gözlenmektedir. Bu amaçla Sinanpaşa mahallesi sınırları içinde yer alan otobüs terminalinin düzenlenmesi veya yeniden yapılmasını isteyen Muhtar Arif Palalı “Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ‘neden bizim otogarımız yapılmıyor. Başka şehirlerin otogarları gayet güzel. Onların ki gibi bizim buraya da bir otogar yapılsın’ diyorlar. Bu konuda Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ile görüştüğümde projemizde var dedi ve kısmet olursa daha geniş bir yerde yapmayı düşündüklerini belirtti. Bizde en kısa sürede yapılacağına inanıyoruz. Dedi.

MUHTAR PALALI “SİNANPAŞA’DAKİ TÜM İŞLETMELERE SESLENİYORUM”

Sinanpaşa Mahallesi sınırları içinde bulunan tüm işletmelere çağrıda bulunan muhtar Arif Palalı “Bildiğiniz gibi mahalle sınırlarımız içinde Hilton Oteli, Sheraton Grand Otel, Adana Demirspor Tesisleri, Aqualand Tesisleri bulunuyor. İşletmecilerine buradan sesleniyorum; Gelin hep beraber bir komisyon kurarak, Sinanpaşa Mahallesini makus talihinden kurtaralım. Tüm işletmeler bizim mahalle sınırları içinde ve hepsi cadde karşısında bizim tarafa bakıyor. Buraların güzel bir proje ile daha temiz bir hale getirmek için en azından bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. Kendi işletmeleri açısından daha güzel bir görüntü ile karşı karşıya kalmaları açısından muhtar olarak öneride bulunuyorum ”diye konuştu.

BU KADAR SORUNA RAĞMEN TEKRAR ADAY MISINIZ ?

Sinanpaşa Mahallesinin sorunlarını konuştuğumuz sohbetimizin sonunda Muhtar Arif Palalı’ya tekrar aday mısınız ? diye sorduğumuzda aldığımız yanıt ise hiç düşünmeden “Evet” oldu.Çünkü bu mahallede yaşadığını ve kısmet olursa yukarıdaki sorunları çözmeden bırakmak istemediğini vurgulayarak şunları söyledi “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum Her iki belediyemizle uyum içinde çalışıyoruz. Sürekli mahallem için ne gerekiyor ise her zaman çalışmaya devam ediyorum. Önümüzdeki seçimlerde umarım seçmenlerimiz bana güvenerek tekrar seçmeleri halinde onların ilk seçimde olduğu gibi güvenlerine layık olacağımdan hiç şüpheleri olmasın. Bütün bu sorunlarımızı her zaman masaya yatırmaya devam edeceğim. Çünkü mahallemdeki vatandaşlarımız hangi görüşten olursa olsun hizmet için geldim ve bende bu mahallenin çocuğum.Onların yaşadığı sıkıntıları bizzat bende burada oturduğumdan dolayı çok iyi biliyorum. Allah izin verirse 2024 mart ayında yapılacak seçimlerde tekrar aday olduğumu sizlerin aracılığıyla belirtmek isterim.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.