Afetlerden korunma bilinci eğitim çalışması gerçekleştirildi

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Kahramanmaraş merkezli 11 İl’imizi derinden etkileyen ve 50 Bin’den fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açan deprem felaketinin yaraları sarılıyor. Bir yandan enkazlar kaldırılırken diğer yandan...

Afetlerden korunma bilinci  eğitim çalışması gerçekleştirildi
Yayınlama: 24.03.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Kahramanmaraş merkezli 11 İl’imizi derinden etkileyen ve 50 Bin’den fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açan deprem felaketinin yaraları sarılıyor.

Bir yandan enkazlar kaldırılırken diğer yandan yaşanan deprem felaketinden gereken derslerin çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen, KIZILAY’ın afetlere hazır bireyler ve dirençli toplum için toplum tabanlı yaptığı “AFETLER VE KORUNMA BİLİNCİ” konulu eğitim çalışması gerçekleştirildi.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen eğitim çalışmasına, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, KIZILAY Genel Sekreteri Ramazan Saygılı ile birlikte; ÇGC Başkan Yardımcıları A.Engin Kanber ve Dilek Akın, ÇGC Mali Sekreteri Süreyya Uri, ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Akköse, Çetin Ulucan ve gazeteciler ile depremde annesi ve iki çocuğunu kaybeden Hatay Atayurt Gazetesi sayfa sekreteri Elçin Ezer de katıldı.

KIZILAY Adana Şube Deprem Eğitmeni Emine Şahin’in sunum yaptığı eğitim çalışmasında; deprem esnasında ilk olarak yaşam alanı oluşturulması, akabinde su-gıda-el feneri-cep telefonu ile gerekli edavatların hazır bulundurulması, kolon ve kirişlerin altına girilmemesi, kafa ve boyun darbelerinden korunmak için cenin pozisyonuna girilmesi, çekyat-dolap ve mobilya gruplarının ters çevrilerek sığınma alanı oluşturulması gerektiği belirtildi.

Deprem başta olmak üzere afetlerin; doğal bir süreç sonucu meydana geldiğini, kaçınılmaz gerçek karşısında korunma noktasında yapılması gereken ve alınması gereken önlemler bulunduğunu, bu konuda toplumsal bilinç oluşturmanın, can ve mal kaybı konusunda büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Deprem sırasında özellikle merdiven ve balkonlardan uzak durulması, asansöre binilmemesi, panik yapmadan ev ve işyerinden çıkılarak en yakın toplanma alanlarına gidilmesi ifade edildi.

Heyelan, çığ ve sel yataklarına ev yapılmaması, fay hattı konusunda bilgi edinilmesinin toplumsal bilinç açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

Kayalıbağ Muhtarı Ali Coşkun Özkan’ın da katıldığı eğitim çalışması sonrasında katılımcılara sertifika verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.