Güneydoğulu Gençler Derneği, gençlere sahip çıkıyor

Ömer Alak başkanlığında faaliyetlerine başlayan Güneydoğulu Gençler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, özellikle varoş semtlerinde etkisini sürdüren uyuşturucu tacirlerine meydan bırakmamak ve zehirden uzak tuttukları gençleri iş sahibi yapmak amacıyla sürdürdükleri çalışmalarda takdire şayan, başarılı sonuçlar elde ediyor.

Güneydoğulu Gençler Derneği, gençlere sahip çıkıyor
Yayınlama: 13.03.2025
A+
A-

Merkez binaları, Yüreğir ilçesine bağlı Yamaçlı Mahallesi’nde yer alan Güneydoğulu Gençler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yaklaşık iki yıl önce kurulmasına rağmen, geçen kısa sürede yaptığı çalışmalar ve topladığı 13 bin üyesiyle hedefine doğru hızlı ve emin adımlarla ilerliyor.

Toros TV ekranlarında yayımlanan ‘Sektörün Sesi’ programına konuk olan Başkan Alak, moderatörümüz Yener Ekinci’nin sorularını yanıtladı. ‘’Toplumumuzun birlik ve bütünlük unsurlarını içinde barındıran, siyasi hiçbir faaliyet ve amaç gözetmeyen, istihdam yaratmayı, sosyal yardımlaşmayı benimsemiş, kurumsal bir çatı altında toplanma amacındayız’’ diyen Alak, bu doğrultuda belediye başkanları, bürokratlar, iş insanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de desteğini arkasına almış durumda.

‘’BASİT VE SIRADAN BİR DERNEK DEĞİLİZ’’

Hemen hemen her gün bir program düzenleyip bir yandan üye sayısını arttıran, diğer yandan da destek toplamaya devam eden derneğin, birinci önceliğini gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup onların geleceğe hazırlanmalarına katkı sağlamak olarak belirlemesi dikkat çekiyor. Sıradan bir dernek olmadıklarının altını çizen Ömer Alak, “Kurduğumuz basit bir dernek değil… Temeli ahlak, adalet, vicdan, tevhit ve kardeşlik olan şark medeniyetindeki Mezopotamya güneşinin maziden atiye, bütün insanlığı kucaklayacak bir köprüsüdür. Türkiye Cumhuriyeti vizyonu ve çağdaş uygarlık hedefini esas alan; demokratik ve etkin hukuk devleti anlayışı içinde, üyelerimizi bağımsız bir platformda temsil etmek isteyen bir yapılanmayız. Kadim Anadolu kültürümüzü bu topraklarda da kardeşlik içinde yaşatmaya, yöre insanımız ile kaynaşmayı sağlamaya kararlı olduğumuzu ifade etmek isterim” ifadesini kullandı.

‘’GENÇLERİ UYUŞTURUCUDAN UZAK TUTACAĞIZ’’

Özellikle uyuşturucu bağımlılığının gençler arasında en büyük tehditlerden biri olduğunu belirten Alak, “Bu korkunç illet, bütün toplumu, ama özellikle gençleri hedef almaktadır. Bu sorunla mücadelede başarılı olabilmek için, öncelikle ne kadar ciddi bir mesele ile yüz yüze olduğumuzu kavramamız, bunu bütün kalbimizle hissetmemiz; sonra da hep birlikte bu illetle savaşmamız gerekmektedir’’ dedi. Uyuşturucu bağımlısı olmuş gençleri tedavi etmek için her türlü çabayı göstereceklerini belirten Başkan Alak, ‘’Polisimiz, jandarmamız ve devletimizin sorumlu birimleri her türlü mücadeleyi yapacak; ancak asıl yapmamız gereken, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu belaya hiç bulaşmamasını sağlamaktır. Çünkü bir bağımlının tedavisi mümkün olmakla birlikte hiç kolay değildir. Şunu unutmayalım ki, uyuşturucu, geldiği nokta itibariyle geleceğimizi tehdit eden bir problemdir ve bununla mücadele de bir çeşit vatan ve millet savunmasıdır’’ ifadelerini kullandı.

‘’KARANLIK GÜÇLERE MEYDAN BIRAKMAMAK İÇİN VARIZ’’

‘’Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece her konuda olduğu gibi bu illetle mücadelede de başarılı olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır” diyen Ömer Alak, ‘’Bize dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışından uzak durmalıyız. Çünkü gün gelir o yılan bir gün bizim çocuklarımız da sokabilir. Birileri bizim çocuklarımızı uçurumun kenarına getirip atmak istiyor. Bu karanlık kişi ve güçlere meydan bırakmamak için varız’’ dedi.

‘’İŞSİZLİK GENÇLERİMİZİN TEMEL SORUNU’’

Ömer Alak, gençlerin bir diğer sorununun da işsizlik olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı; ‘’Türkiye’nin 15-24 yaş grubu genç nüfusu 120 ülke nüfusundan fazla. Bugün, yaklaşık her dört gençten biri ne okuyan ne de çalışan “ev genci”… Aktif iş arayan her dört gençten biri işsiz. Türk gençliği, yaşamından memnuniyetsizlik ve gelecek kaygısı içinde umut arıyor. Gençlerin büyük bölümünün gözü yurt dışında. İstihdam yaratacak hiçbir şey yok. Şu an çalışanların büyük kısmının da asgari ücretin altında maaş aldıklarını biliyoruz. İşe alımlarda en büyük sorun torpil maalesef. Torpiliniz yoksa işe girme şansınız yok. Burada aldığım en çok şikâyet budur.’’

‘’GAYEMİZ ULVİ, NİYETİMİZ HAYIRDIR’’

Globalleşen Dünya’da insanlar birbirlerinden uzaklaştığını ve yabancılaştığını dile getiren Alak, derneklerin bu konuda taşıdığı önemi ise şu sözlerle aktardı:

‘’Dernekler topluma karşılıksız hizmet veren oluşumlardır. Siyaset üstüdür, her görüşü içerisinde barındırır. Toplumun sorunlarını tarafsız bir duruşla rahatlıkla görebilen ve yeri geldiğinde savunmasını yaparak çözüme kavuşturan kuruluşlardır. Güneydoğulu Gençler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, gençlerimizi çağın bütün zararlarından koruyarak onları ilime, irfana, kültüre yönlendirmek, imkanı olmayana imkan, kimsesi olmayana kimse, yolda kalana yoldaş olmak umuduyla bu yola çıktık. Derneğimizin kapıları bütün gençlerimize, yolu hak ve istikameti doğru olan herkese açıktır. Amacımız özellikle gençlerimize hizmet etmektir. Gayemiz ulvi, niyetimiz hayırdır.’’

Kaynak: Özel Haber - Yener Ekinci

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.