Barut: Bu yanlıştan bir an önce vazgeçin

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Kozan’da ki üniversiteye tahsisli arazinin TOKİ tarafından işgal edilmesi iddiasına tepki gösterdi.

Barut: Bu yanlıştan bir an önce vazgeçin
Yayınlama: 18.10.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Kozan’da bulunun Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksel Okulu’na Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tahsisli arazinin konut yapımı gerekçesiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından işgal edilmesi iddiası üzerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşım ile, üniversitenin ve akademisyenlerin bilimsel inceleme, araştırma ve akademik çalışmalar için kulladığı arazinin korunmasını dile getiren Barut, paylaşımında şunları kaydetti; “Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu’na Hazine tarafından tahsisli 319 dönümlük arazinin TOKİ tarafından müteahhit firma aracılığıyla 541 konut yapılmak için adeta işgal edilmesi kabul edilemez. Resmi kurumların projeye yönelik itirazına, ilgili kamu kuruluşlarının, Üniversite camiası ve yöre insanlarının karşı çıkmasına rağmen bu inadı anlamak mümkün değildir. Üniversitenin, öğretim üyelerinin, öğrencilerin ve araştırmacıların, bilimsel çalışmalar için kullandığı, akademik çalışmalar ve incelemeler için yararlandıklan bu alanı “Beton’a gömmeye çalışmak, ranta açmak kime yarar sağlıyor? Bundan vazgeçin.”

İşte CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı o paylaşım;

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.