Adana Kadın Platformu: ”Katledilen kadınların isyanıyla sokaktayız”

Adana Kadın Platformu, basın açıklaması düzenleyerek kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Adana Kadın Platformu: ”Katledilen kadınların isyanıyla sokaktayız”
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapan Adana Kadın Platformu, kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Platformun sözcüsü Meryem Esmer açıklamayı okuyarak katledilen kadınlar adına meydanları doldurduklarını ifade etti.

“Van’da, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki kardeşimiz Rojin Kabaiş 7 gündür kayıp”

Meryem Esmer, “Van’da, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki kardeşimiz Rojin Kabaiş 7 gündür kayıp. 2020’de Tunceli’de kaybolan Gülistan Doku ise 1.735 gündür kayıp ve hâlâ bulunamadı. Gülistan’a ve Rojin’e ne oldu? Diyarbakır’ın kırsal Tavşantepe mahallesinde 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos’ta kayboldu ve 8 Eylül’de cesedi bulundu. Cesedi bulunmadan önce olayla ilgili yayın yasağı getirildi” diye ifade etti.

Esmer: “ Erkek şiddeti her gün aramızdan bir kadını alırken susmayacak, vazgeçmeyeceğiz.”

Platforum sözcüsü Meryem Esmer, “Daha bu haberlerle yeni karşılaşmışken bugün bir kadının daha Mersin Mezitli’de katledildiğini öğrendik. Sonay Öztürk Aslan, Uğur Araç isimli erkek tarafından katledildi. Erkek şiddeti her gün aramızdan bir kadını alırken susmayacak, vazgeçmeyeceğiz. Katledilen kadınların isyanıyla sokaktayız, katledilen kadınların öfkesiyle meydanları dolduruyoruz, örgütlü gücümüzle üzerinden kan damlayan saraylarını yıkmak için sokaktayız” ifade etti.

Kaynak: Özel Haber- Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.