Ticaret Bakanı Bolat: “22 yılda Adana’mıza 240 milyar Türk lirası değerinde binlerce eserler kazandırıldı”

Ticaret Bakanı Prof. Dr.Ömer Bolat, AK Parti tarafından düzenlenen Türkiye Buluşmaları kapsamında Adana’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yayınlama: 03.10.2024
Düzenleme: 03.10.2024 16:01
A+
A-

Türkiye Buluşmaları etkinliği dolayısıyla Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Adana Öğretmen Evi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın açıklamasında konuşan Ömer Bolat, Adana’nın Türkiye’de nüfusuyla, tarımıyla, sanayisiyle ve ticaretteki başarılarıyla en önde gelen vilayetlerden birisi olarak başta geldiğini ifade etti.

Bakan Bolat, “Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcıların beklediği ikinci etap kararı verildi”

Ticaret Bakanı Prof. Dr.Ömer Bolat, Adana için bugüne kadar yapılmış ve yapılmakta olan projeler hakkında bilgi vererek cümlelerinde şu ifadelere yer verdi; “Adana için büyük bir müjde olan konteyner limanını biliyorsunuz. Adana’mızı ticaret ve dış ticaret alanında ihracat alanında çok büyük katkı sağlayacaktır. Yine kimya organize sanayi bölgesinin yasal mevzuat işlemleri tamamlandı. 30 bin dönüm gibi büyük bir alanda. O da başta petrokimya sektörü olmak üzere, kimyanın değişik alanlarında Adana’ya, sanayide çok ciddi katma değer sağlayacak. Büyük bir artı değer meydana getirecek. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcıların beklediği ikinci etap kararı verildi. Yine Adana’mızda Karataş ilçesinde su ürünleri ihtisas bölgesi 6 bin dönüm arazide kuruluyor. 400 milyon dolarlık bir ihracat hacmine sahip olacak. Yine Karataş ilçesinde sera organize sanayi bölgesi o da 6 bin dönüm mertebesinde olacak.”

“Adana aynı zamanda büyük bir tarım şehri”

Adana’nın tarım şehri olduğundan bahseden Ticaret Bakanı Prof. Dr.Ömer Bolat, “Tabii Adana aynı zamanda büyük bir tarım şehri. Meşhur Çukurovasıyla Türkiye’nin en gözde, en bereketli ovasına ev sahipliği yapan Adana tarımla özdeşleşmiş bir şehir aynı zamanda. Adana yine gıda ve pamuk ürününe bağlı olarak da gıda sanayi ve tekstil hazır giyim sanayinin de güçlü olan bir şehrimiz. Burada da hamdolsun tarımsal üretimdeki son iki yıl çok verimli, bereketli sezonlar geçirdik. Bu alanda Tarım Bakanlığımızla birlikte gerek üreticilerimizin gelirinin korunması, gerekse ihracat imkanlarının arttırılması konusunda Tarım ve Orman ile Ticaret Bakanlığı birlikte çok yoğun çalışmalar yürüttük. Bundan sonra da yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

“Adana ülkemizde en önde gelen vilayetlerimizden birisi”

Bakan Bolat, “Adana tabi ülkemizde en önde gelen vilayetlerimizden birisi. Nüfusu ile tarım, sanayi, ekonomisi ile Türkiye’nin yükünü en çok taşıyan vilayetlerimizin başlarında geliyor. O yüzden hükümetimiz olarak 80 vilayetimizin aynı şekilde önem verdiğimiz ve yatırımlar yaptığımız gibi gerçekten çok önem veriyoruz. Yapılası gereken yatırımlar ve projeler gerçekleştiriyoruz. AK Parti hükümetleri döneminde 22 yılda Adana’mıza 240 milyar Türk lirası değerinde binlerce eserler kazandırıldı. Binlerce projeler gerçekleştirildi. Altyapı, üstyapı, sağlıktan eğitime, enerjiden, ulaştırmaya, kimyaya varıncaya kadar, sanayiye varıncaya kadar çok büyük hizmetler tamamlandı. Hiçbir zaman a partisi, b partisi ayrımı yapmadı. Adana halkı da, Adana vilayetimizle bu hizmetlerden alması gerekeni almıştır. Bundan sonra da alacaktır” diye ifade etti.

Ticaret Bakanı Prof. Dr.Ömer Bolat Teknofest’i Ziyaret Edecek

Teknofest’i ziyarette bulunacak olan Ticaret Bakanı Prof. Dr.Ömer Bolat, Teknofest’e dair cümlelerinde şu ifadelere yer verdi:

“Savunma sanayiinde ve 5.5 milyar dolarlık ihracat yapılmaktadır. Türkiye 21 yılda yılda 250 milyon dolar savunma sanayi ihracatından 5 milyar dolar savunma sanayi ihracatına yükselmiştir. Yüz 80 ülkeye 230 kalem ürün ihracatı yapılmaktadır. 180 ülkeye, 230 farklı savunma sanayi ürünü ihracatı yapılmaktadır. Bizim ihracatta kilogram başına değerimiz bir dolar 57 sentten savunma sanayinde kilogram ihracatımız 65 dolara gelmektedir. Ve bugün Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından 900’e yakın proje devam ettirilmektedir. İşte bütün bu eser bu sonuçlar Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda Teknofest’te sergilenmektedir.”

Başkan Gülaçtı: “Adana ülkemizin ticaret ve sanayi merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlemektedir”

Türkiye Buluşmaları kapsamında basın toplantısında konuşan Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı, “Adana Dinamik İş Ortamı ve sunduğu fırsatlarla ülkemizin ticaret ve sanayi merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Sayın bakanımızın katılımı bu sürecin hızlanmasına vesile olacaktır. Bugün basın toplantımızdan sonra Adana’mızda çok çeşitli programlarımız olacak. İş insanlarımızla, hemşerilerimizle, vatandaşlarımızla ve AK Parti Teşkilatlarımıza, sayın bakanımızla buluşacak ve çeşitli programlara vesile olacaktır. Aynı zamanda hepinizin malum olduğu gibi dün başlayan ve pazar gününe kadar devam edecek olan Teknofest Adana’mızda yer almaktadır. Sayın Bakanımıza Teknofest’te dinleyeceğiz. Bu Adana’mız için çok büyük bir şans olarak görüyorum. Teknofest Bir milat olacaktır eminim. Teknofestimizin katkılarıyla, gençliğimiz birçok ilki başarmaya devam ediyor. Teknofest, Türkiye’nin yenilikçi potansiyelini sergileyen ve gençlerimizin teknolojik yeteneklerini sergilediği en önemli platformlardan birisi olarak görüyoruz” diye ifade etti.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.