Tekin:Kent Lokantası Halkın Sofrasıdır

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Toros Medya Grup’a ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında Seyhan hakkında açıklamalar yapan Başkan Tekin, bu ay içerisinde 2 tane daha ‘Kent Lokantası’ açacaklarının müjdesini verdi.

Tekin:Kent Lokantası Halkın Sofrasıdır
Yayınlama: 02.10.2024
Düzenleme: 01.10.2024 18:22
A+
A-

Son zamanlarda yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Toros Medya Grup bünyesindeki Toros Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Başkan Tekin, ziyaret esnasında Seyhan’da son zamanda halkın yararına gelişen ve topluma destek sağlayan projeleri hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Seyhan’ın en son projelerinden biri olan ‘Kent Lokantası’ ve ‘Kadın İstihdamı’ hakkındaki çalışmalara değinen Başkan Tekin, Ekim ayı içerisinde 2 adet daha ‘Kent Lokantası’nın’ faaliyete geçerek Seyhan’da toplamda 3 adet Kent Lokantası’nın hizmet vereceğinin müjdesini verdi.

“VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”

Açlık ve derin bir yoksulluk ile karşı karşıya olduğumuzu ve bu konuda Seyhan halkına destek sunmak için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Tekin şunları kaydetti; Bizler göreve geldiğimizde öncelikli olarak Sosyal Yardım Müdürlüğü’müzün adını ‘Sosyal Destek Müdürlüğü’ olarak değiştirdik. Bunun sebebi ise bizim yardım anlayışımız çok farklı. Bu konuda Seyhan Belediyesi olarak şu an ki tutumumuz ‘Desteklemekten Güçlendirmeye’ şeklindedir. Yoksulluğu, üreten olmaktan ziyade yoksulluğa çözüm getiren bir anlayışla bakıyoruz. Bu yüzden bu projeleri yardım değil, destek olarak adlandırıyor, ona göre şekillendiriyoruz. Kent Lokantası aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin birlik projesidir. Bildiğiniz üzere 31 Mart’ta tüm Türkiye’yi kırmızıya boyayarak, Türkiye’nin birinci partisi olduk. Şimdi ise bu yolda birlik içerisinde topluma destek ve yoksullukla savaşan halk hususunda belediyeler üzerinde büyük bir sorumluluk var. Bizlerde bu sorumluluğun farkındayız ve buna göre çalışmalar kaydediyoruz. Bu sorumlulukla birlikte Genel Merkez’imizde belediyelerde uygulamada birlik yaratma yolunda politikalar üretiyor. Kent Lokantası projesi de zaten bu şekilde ortaya çıktı. Kent lokantalarında cüzi miktarlarda yemek hizmeti veriyoruz. Böylelikle insanlar kimseye elini açmak zorunda kalmıyor. Alım gücü inanılmaz düşmüş durumda. Bizde 7’den 70’e herkesin alım gücüne hitap edebilecek şekilde bir ücretlendirme sağlıyoruz. 3 çeşit yemeği 50 TL olarak ücretlendirdik fakat ücreti ödeyebilen ödeyemeyen Kent Lokantasına gelen herkese kapımız pek tabii açıktır. Kent lokantalarını ‘halkın sofrası’ sofrası olarak adlandırıyoruz. Kent lokantasına gelen hiç kimse kapıdan geri dönmüyor. Biz halkın sofrasında halkı canı gönülle ağırlıyoruz. Ben seçim zamanında bunun çok kere altını çizmiştim. Benim makamım sokaklar diye. Sürekli olarak vatandaşla iç içe olduğumdan ötürü vatandaşların ne denli zorluklarla uğraştığının ve sınandığının farkındayız. Dürüm’ün cenneti Adana’da bir dürümün üç yüz dört yüz lira olduğu şu günlerde halkın yanında olmak için özellikle Seyhan’ın dar gelirli mahallelerinde kent lokantalarının sayısını arttıracağız.”

 

“1 AYDA 3 KENT LOKANTASINI ADANA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Kent lokantasında vatandaşların uygun fiyatlı yemeklere ulaşabilmesinin yanı sıra dar gelirli ailelere destek olmak isteyen vatandaşlar içinde askıda yemek uygulamasını olduğunu dile getiren Başkan Tekin; “Seyhan, dar gelirlisinden, üst düzey gelirlisine demografik yapısı ile öyle toplumsal sınıf çeşitliliği çok olan bir ilçedir. Aslında Seyhan mikro bir Türkiye’dir. Bu sebeple uygun fiyatlı yemek hizmetinin yanı sıra askıda yemek uygulamamızı kullanan vatandaşlarımızın, dar gelirli vatandaşlarımıza destek olabilme imkanları var. Bizim kültürümüzde komşusu aç olan insan tok yatmayı sevmez. Bu sebeple askıda ekmek uygulamasından birçok dar gelirli vatandaşa destek sağlayacağını düşünüyoruz. Kent lokantalarını kurarken özellikle Seyhan’ın gelir istatistiğine bakarak bölge seçiyoruz. Şimdi Bey mahallesinde 2. Bir kent lokantası hizmete girecek ve açılışını kısa bir süre yapacağız. Bunun hemen akabinde Seyhan Belediyesi’nin hemen oradaki bakkal işletmelerini de kent lokantalarına çevirerek, 1 ay içerisinde Adana’ya 3 tane kent lokantası kazandıracağız.” dedi

Başkan Tekin, kent lokantalarının, toplumsal birlik ve dayanışma, empati kurabilme açısından önemli bir rol kaydettiğini ifade etti.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN ÇIKARINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Seçim döneminden bu yana özellikle kadın istihdamı konusunda çalışmalar gerçekleştireceğinin vurgusunu yapan Başkan Oya Tekin, bu husustaki projelerinin de hayata geçmeye başladığını kaydetti. Başkan Tekin, “Vatandaşlarımıza yardım etmekten çok, kendi parasını kazanabilir duruma getirmeye çalışıyoruz. Öncelikli politikamız bu şekilde. Bu sebeple vatandaşlarımızı destekleyerek güçlendiriyoruz. Bu hususta geçen hafta kadınlarımız çalışmaya başladı. 22 kişi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı olarak, parttime saat dilimi aralığında parklarımızda çalışarak hem kendi paralarını kazanıyorlar hem de parttime çalışma sistemi ile kendi özel hayatlarına da zaman ayırabiliyorlar. Bu konuda kadınlarımızı tabiki de önceliyoruz. Çünkü zaten amacımız kendi parasını kazanan kadın istihdamı yaratmak.  Bu sebeple parklarımızı kadınlarımıza teslim ettik. Çalışmak isteyen kadınlarımızı evlerinde ki en yakın parkta görevlendirerek, çalışma saatlerini de kendi müsait oldukları zaman dilimine göre ayarlayarak çalışmalarını sağlayacağız. Bu proje ile kadınlarımız hem para kazanırken hem de sigortaları yatmış olacak. Şu an 22 kadınımız işe başladı. Toplamda 270 kadın personele ihtiyacımız var. Çalışmak isteyen vatandaşlarımız Seyhan Belediyesi’ndeki istihdam ofisinden bizlere başvurabilirler. İstidam birimi Seyhan Belediyesi’ne Başkan olur olmaz ilk gerçekleştirdiğimiz projelerden biriydi. Buraya gelen her başvuruyu değerlendirmeye çalışarak vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Her şey yasal bir düzende ilerliyor ve vatandaşlarımızın çıkarını korumak için elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.

“KADINLAR İÇİN CAM TAVANLARI YIKACAĞIZ”

Başkan Tekin, kadın istihamının desteklenmesi hususunda Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı olarak gerçekleştirilen bu projenin yakın zamanda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından da gerçekleştirilme ihtimalinin olduğuna vurgu yaptı. Tekin, “Temizlik deyince aklınıza sadece sokağı süpüren kadınlar gelmesin. Ben mesleklerin cinsiyetleştirilmesine karşıyım ve yıllarca bunun için mücadele ettim. Kadın mesleği ve erkek mesleği diye meslek grupları yoktur. Salça yapan kadın, boya da yapar badana da yapar pek tabii. Bahçıvanlık topluma göre bir erkek mesleğiydi fakat bizler yeni projemiz ile kadınların da bahçıvan olabileceğini gösterdik. Temizlik İşleri Biriminde kadın istihdam yarattığımız zaman bu sadece sokağı süpüren kadınlar değil, arabaları kullanan kadın şoförlere de ihtiyaç duyacağız. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, genel seçim zamanı “Cam tavanları yıktık” demişti. Şimdi bizler de kadınlar için o cam tavanları yıkacağız. Sonuçta her şey Seyhan için.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.