Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi “17’inci Geleneksel Basın Buluşması’nı” gerçekleştirdi

Eğitim-Bir-Sen, Öğretmenler Evi’nde 17’inci Basın Buluşması’nı gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi “17’inci Geleneksel Basın Buluşması’nı” gerçekleştirdi
Yayınlama: 12.09.2024
Düzenleme: 12.09.2024 13:39
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması başta olmak üzere eğitim gündemine dair değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Öğretmenler Evi’nde, geleneksel hale getirdiği 17’inci Basın Buluşması’nda gazetecilerle bir araya geldi.Kahvaltıyla başlayan buluşma basın açıklamasıyla devam etti.

Açıklamayı görevi Mehmet Sezer’den yeni teslim alan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili gerçekleştirdi. Basın buluşmasında yeni görevleri teslim alan ve görevlerine devam eden Eğitim-Bir-Sen Adana Şube İl Yönetim Kurulu kendini tanıttı.

Süleyman Samsa şube sekreteri olarak görevine devam edeceğini, Kemal Kara Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak, Durmuş Ali Erdoğan Adana Eğitim-Bir-Sen Şube Yönetimi Mali İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak, Turgut Karasar Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak, Umut Gül Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak, Güven Güvener Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak, Nazlı Çeri Eğitim-Bir Sen Adana Şube Kadınlar Komisyon Başkanı olarak, Mustafa Metin Çukurova ilçe Başkanı, Emrah Karataş Seyhan İlçe Başkanı, Seyit Çakmak İl Milli Eğitim Büyükşehir Temsilci başkanı olarak, açıkladı. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ve şube yönetiminde yaşanan değişiklik nedeniyle düzenlenen toplantıya Eğitim-Bir-Sen Adana Şube yönetimi, ilçe başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek için güvenlik konusuna önem verilmeli”

Açılış konuşmasında okullardaki güvenlik ve temizlik problemlerine değinen Mustafa Sarıgeçil “Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek için güvenlik konusuna önem verilmeli. Gün geçmiyor ki şiddet olayları bazen eğitimciye şiddet bazen de öğrencilerimizi mağdur eden olaylar olarak karşımıza çıkmasın. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak yıllardır mücadelesini verdiğimiz bir talebimiz var. Birkaç yıldır kısmen yerine getiriliyor olsa da bunu asla yeterli bulmuyoruz. Adına ‘Belediye Modeli’ dediğimiz bu uygulama ile okullarımıza öğrenci sayısına göre hazineden bütçe ayırılmasını talep ediyoruz. Böylece okullarımız kendi imkanlarıyla hem güvenlik hem de temizlik sorunlarını çözebilecek ve okul yönetimi ile veliler karşı karşıya gelmeyecektir” dedi.

“Okul Kantinlerinde Boykot Ürünlerinin Satışına İzin Verilmemelidir”

Eğitim-Bir-Sen, Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, “Siyonist İsrail ekonomisine katkıda bulunmak, işgal ve zulmün devamına katkıda bulunmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle okul kantinlerinde İsrail ya da İsrail’e destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması, bu boykota katkıda bulunmanın bir yoludur. Yerli ürünlere öncelik vermek, millî ekonomiye katkıda bulunmak ve yerli üreticiyi desteklemek demektir. Okul kantinlerinde İsrail ürünlerinin yerine yerli ürünlerin satılması, bu amaca hizmet edecektir. Bu çerçevede, okul kantinlerinde İsrail menşeli veya İsrail’in Gazze katliamına destek açıklamasında bulunan yerli ve yabancı ürünlerin satışının yasaklanması sağlanmalıdır” ifade etti.

Mustafa Sarıgeçili açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorunlarını cevaplandırdı.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.