Eyyamıbahur Sıcakları Başladı

Yayınlama: 03.08.2024
A+
A-

Temmuz ve Eylül ayları arasında kendini gösteren sıcaklara Eyyamıbahur sıcakları denilir sizlerle bugün gün geçtikçe kendini gösteren eyyamıbahur sıcaklarını konuşacağız.

Eyyamıbahur sıcakları Güney yarım kürede ise ocak ve mart arasına düşer. Kesin tarih, içinde bulunulan bölgeye, boylama ve iklim koşullarına göre büyük değişiklikler gösterebilir.

Eyyamıbahur günleri kalp ve göğüs hastalıkları olanlar için riskli dönemlerdir. Kişilerde aşırı stres ve asabiyet görülebilir. Orman yangınları başlayabilir. Enerji hattı kablolarının esnemesi, yol malzemelerinin erimesi ya da demiryollarında rayların genleşmesi gibi nedenlerle can ve mal kaybına neden olan kazalar yaşanabilir. 2000’li yıllarda, Avrupa’daki sıcak hava dalgalarına bağlı sağlık sorunlarından her yıl on binlerce kişi yaşamını yitirmiştir.

Peki nasıl dikkat etmeliyiz;

Bol su için vücudunuzu bu dönemlerde bolca suya doyurmanız oldukça önemlidir. Ne kadar aktif olursanız o kadar fazla su tüketmeniz gerektiğini unutmayın. Mevsimine uygun giyinin ve güneş kremi kullanın Uygun giyinin ve güneş kremi kullanın. Güneş yanığı vücudunuzun soğuma yeteneğini etkiler ve sizi susuz bırakabilir. Dışarı çıkmanız gerekiyorsa bol, hafif, açık renkli giysiler giyerek kendinizi güneşten koruyun. Öğlen vakitlerinde dışarı çıkmamaya dikkat edin akşam serinliğinde ya da sabah serinliğinde dışarı çıkmayı tercih kalp rahatsızlıklarına ve tansiyon hastalıklarınıza karşı etkilenmede kendinizi korumuş olursunuz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.