539. Kızıldağ Geleneksel Karakucak Güreşlerine Sayılı Günler Kaldı

Adana’nın Karaisalı ilçesinde düzenlenecek olan 539. Kızıldağ Geleneksel Karakucak Güreşi için basın toplantısı düzenlendi.

539. Kızıldağ Geleneksel Karakucak Güreşlerine Sayılı Günler Kaldı
Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

Adana’da 539.’su düzenlenecek olan Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşi için basın toplantısına Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, Türk Güreş Vakfı Adana Başkanı Mustafa Dönmez, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve basın mensupları katıldı.

Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, güreşlerin 18 Ağustos Pazar günü gerçekleştirileceğini ve bu yıl 700 güreşçinin katılım göstereceğini belirtti. Toplamda 306 bin TL para ödülü dağıtılacak olan güreşlerde, başpehlivanlık ödülü ise 50 bin TL olacak. Şimşek, ayrıca bu yıl üst üste başpehlivan olan güreşçinin altın kemerin daimi sahibi olacağını söyledi.

Başkan Şimşek, “Güreşlerimiz minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride yapılacak”

Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, “Bu yıl 539. sunu düzenleyeceğimiz Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerini 18 Ağustos Pazar günü gerçekleştireceğiz. Kızıldağ Karakucak Güreşlerimiz Türkiye’ nin en büyük karakucak güresi organizasyonlarından birisidir. Güreşlerimiz minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride yapılacak. Ali Böncüoğlu, Fatih Yaşarlı, Enes Bandırma, Fatih Erdin, Ömer Yavuz, İbrahim Benekli gibi Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonalarında şampiyon olmuş güreşçilerimiz de er meydanında yerlerini alacaklar. Güreşlere 45’i başpehlivan olmak üzere, 700 güreşçi katılım sağlayacak. Dağıtacağımız toplam para ödülümüz 306 Bin TL, başpehlivanlık ödülü ise 50 bin TL. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı sponsorluğunda, Sarıçam Belediyesi basta olmak üzere, Cumhur İttifak belediyelerimiz Pozantı ve Kozan belediyelerinin katkılarıyla düzenleyeceğimiz güreşlerimizi hep birlikte güzel bir ortamda gerçekleştireceğiz” dedi.

“Bu yıl güreşlerimize altın kemer uygulamasın tekrar getiriyoruz”

Başkan Şimşek, “17 Ağustos Cumartesi Kızıldağ Yaylası Lahanalık Mevkiinde konserlerimiz olacak. Konserlerde Ahmet Şafak, Havva Öğüt, Ali Turaç ve Adanalı Müslüm sahne alacak. Bu yıl güreşlerimize altın kemer uygulamasın tekrar getiriyoruz. En son 534.’sü düzenlenen güreşlerde uygulanan altın kemer ödülü 2019 yılından bu yana karakucak güreşlerimizden kaldırılmıştı. Güreşlerde başpehlivanlık kazanan güreşçimize altın kemer ödülü uygulamasın yeniden başlatıyoruz. Güreşlerde 3 yıl üst üste bas pehlivan olan güreşçi altın kemerin daimi sahibi olacak” ifade etti.

Başkan Dönmez, “Türk güreşi Türk- İslam’ın bir parçasıdır”

Türk Güreş Vakfı Adana Başkanı Mustafa Dönmez, “539. uncu Kızıldağ Karakucak güreşlerinin Adana’mıza ve tüm Türk güreşine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Türk güreşi Türk- İslam’ın bir parçasıdır. Bizim kültürüm açısından büyük önem taşımakta ”dedi.

Çintimar, “Bu etkinlik tartışmasız Adana’mızın ve ülkemizin marka etkinliklerinden bir tanesidir”

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, “539 Yıldır düzenlenen bu etkinlik tartışmasız Adana’mızın ve ülkemizin marka etkinliklerinden bir tanesidir. Bizlere düşende bu etkinliğin her geçen gün daha kaliteli hale getirerek Türk sporuna katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla bu organizasyonun 539 yıl önce başlatan ve bu güne kadar gelmesini sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye ifade etti.

Başkan Uludağ, “Seyir zevki yüksek, kıran kırına müsabaka olacak”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, kıran kırana mücadele olacağını şu cümleleri ile ifade etti; “539’Uncu Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin basın toplantısına hoş geldiniz. Ramazanoğlu Beyliğinden bu yana gelen Türk- İslam geleneğine önemli organizasyonlarından bir tanesi olan güreşimize katılacak olan güreşçilerimize başarılar diliyorum. Seyir zevki yüksek, kıran kırına müsabaka olacak bu organizasyona tüm hemşerilerimizi bekliyoruz.”

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.