OSMANLI DÖNEMİNDE KURULAN TARİHİ KAZANCILAR ÇARŞISI KAPANIYOR MU ?

Adana tarihi Kazancılar Çarşısının hikayesi oldukça ilginç ve köklü bir geçmişe dayanıyor. Çarşı, Adana’nın tarihi dokusunu ve zanaat geleneğini yansıtan önemli bir simge olarak kabul edilir.

OSMANLI DÖNEMİNDE KURULAN TARİHİ KAZANCILAR ÇARŞISI KAPANIYOR MU ?
Yayınlama: 28.07.2024
A+
A-

Kazancılar Çarşısı, Adana’nın zengin tarihini ve zanaat geleneğini koruyan önemli bir yapı olarak günümüze ulaşmıştır.Fakat Kazancılar esnafı “Her geçen gün işlerimiz kötüye gidiyor.Bir çok dükkan kapanmak üzere ve bunun sebebi büyük firmaların sattıkları tencere, tavalar,vb. büyük marketlerde satılmaya başladığından bu yana eskisi gibi satış yapamadıkarını”ifade ettiler.

Kazancılar Çarşısı, Osmanlı döneminde kurulmuş ve zamanla gelişmiş bir ticaret merkezi olarak öne çıkmıştır. Adını, burada faaliyet gösteren bakırcı esnafından almıştır. Burada bakır işlemeciliği ve bakır ürünleriyle ünlü olan ustalar bulunur. Geleneksel olarak el işçiliği ile üretilen bakır kazanlar, leğenler, taslar gibi ürünler çarşının en önemli ticari ürünleridir.

Çarşı, zaman içinde Adana’nın ekonomik ve kültürel hayatında önemli bir yer işgal etmiştir. Hem yerel halk hem de turistler tarafından ilgi görmüş, şehrin simgelerinden biri haline gelmiştir. Günümüzde de geleneksel el sanatlarıyla üretilen ürünlerin satışının yanı sıra, tarihi atmosferiyle de ziyaretçilerini cezbetmeye devam etmektedir.

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.