Atikaslan: Önümüzdeki İlk Seçimde İktidar Olacağız

CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan Toros Tv’nin Konuğu Oldu.

Atikaslan: Önümüzdeki İlk Seçimde İktidar Olacağız
Yayınlama: 28.05.2024
Düzenleme: 27.05.2024 17:10
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan Toros Tv’nin Youtube kanalında yayınlanan Melisa ile Doğruya Doğru Programının canlı yayın konuğu oldu. Atikaslan, “Erken seçim olacakmışçasına hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan Toros Tv’nin Youtube kanalında yayınlanan editörümüz Melisa Karmış’ın hazırlayıp sunduğu Melisa ile Doğruya Doğru programının canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayında 31 Mart Yerel Seçim sürecini değerlendiren Atikaslan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin şu anki süreci hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Her ne kadar seçimler bitmiş olsa da sanki erken seçim olacakmışçasına hızla çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Atikaslan sözlerine şu şekilde devam etti; “ Türkiye siyasetin de artık seçmen bu ülkede yokluk, yoksulluk hırsızlık soygun israf kim yapıyorsa ona cezasını veriyor ve bu 31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne yalnız emekliler yalnız kadınlar yalnız gençler değil bu ülkede cami eşrafı bile AKP iktidarının Cumhur İttifakının yanlış ekonomik politikasının ötesinde bu ülkede yokluk, yolsuzluk, hırsızlık rüşvet ve israftan dolayı %13 seçmen Cumhuriyet Halk partisi’ ne oy verdi ve yüzde 37,5 oy ile birinci parti yaptı.  Bu 31 Mart seçimlerinde yüzde 37,5 oy almamızın en büyük nedenlerinden birisi emekliler, ikincisi kadınlarımız, üçüncüsü Z kuşağı dediğimiz gençlerimiz, dördüncüsü ve en önemlisi ise CHP’nin değişimi. Halk değişim istedi ve o değişimi de Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel yaptı. Sayın Özel’in önderliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir önceki dönemdeki parti içi muhalefetini veya dört duvar arasında muhalefeti sokağa ve meydanlara taşıdık. Yani 18 Mayıs’ta gerçekleşen İstanbul Saraçhane’de ki atanamayan öğretmenlerin mitingi olsun, pazar günü Ankara Tandoğan’da ki emekliler mitingi olsun. Cumhuriyet Halk Partisi şu anda halkın sesi olma, ülke de hak arayan insanların sesini duyurma ve haksızlığa uğramış her kesimden insanın sesi olma yolunda öncülük ediyor. Sayın Genel Başkan’ın vatandaşları meydana taşıması ve meydanlarda haksızlığa uğrayan kesiminde Cumhuriyet Halk Partisi’ne özdeşleşmesi sonucunda ben inanıyorum ki ister erken seçim olsun ister normal sürecinde seçim olsun Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 45’in üzerinde oy alacaktır.

“YÜZDE 13’LÜK EMANET OYU SABİT OY YAPMAK İÇİN KOLLARI SIVADIK”

Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da oldukça başarılı bir yerel seçim süreci yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adana nezdinde kıl payı kaçırdıkları ilçeler hususunda hataları görmek için danışma kurulları gerçekleştiğini dile getiren Atikaslan, siyasette mutlaka yanlışlar olacağını ama önemli olanın hatadan dönülmesi olduğu sözlerinin altını çizdi. Atikaslan, “Siyasette mutlaka hatalar, yanlışlar yapılır. Danışma kurullarını yapmamızın sebebi de bu yanlışlıkların farkına varıp yerel seçimlerde ve genel seçimlerde eksik kaldığımız noktaları keşfedip bunun üzerine eleştiri yaparak doğruyu bulmak. Önümüzde ki genel seçimler de ise daha az hata ve yanlış yapmak için şu an danışma kurullarında canla başla çalışıyoruz ve fikir beyan ediyoruz. Siyasette hiçbir zaman boşluğu kabul etmez ve boş bırakmaya yer yoktur. Eğer boş bırakılırsa o boşluğu mutlaka birisi doldurur. Bu sebeple de Cumhuriyet Halk Partisi’nde de 356 gün siyaset yapılır. Seyhan İlçe Başkanı olarak, CHP Seyhan İlçe Örgütü, CHP İl Örgütü ve 15 İlçenin İl Örgütü ile birlikte sanki erken seçim yapılacakmış gibi sahalarda çalışıyoruz. Parti olarak sürekli meydanlardayız. Genel Merkez, Parti örgütlerine 81 il ve 979 ilçeye şu mesajı veriyor; ‘Biz genel merkez olarak sokaklarda meydanlardayız. Sizler de örgüt olarak sokaklarda meydanlarda sahalarda olacaksınız.’ Konuyu açıklıkla konuşmak gerekirse yerel seçimler de almış olduğumuz oyun yüzde 13’lük kısmı emanet oylardır. Ama bizler parti olarak bize inanmak ve güvenmek isteyen insanlarla birebir olarak görüşerek emanet aldığımız yüzde 13’lük oyu, sabit oy haline getirmek için gayret sarf ediyoruz.  Bu sebeple de 91 il 797 ilçe ve örgütler olarak bizler sokaklarda sanki erken seçim varmışçasına var gücümüzle çalışmaya, vatandaşları dinlemeye onları anlama devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN İKTİDARA GÜVENİ KALMADI”

Canlı yayında yaptığı açıklamalarda içinde bulunduğumuz ekonomik kriz sebebiyle vatandaşın artık iktidara güveni kalmadığı ifadelerini kullanan Atikaslan ayrıca şunları kaydetti; Ekonominin temeli nasıl güvene dayalı ise siyasetin temeli de güvene dayalıdır. 22 yıllık AKP döneminde 31 Mart Yerel seçimleri şunu göstermiştir ki artık AKP ve Cumhur İttifakına, iktidarın başında ki Sayın Erdoğan’a güven kalmamıştır. Bu güven sarsıntısının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkanları Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Meclis Üyeleri çalmazsa, çırpmazsa, soymaz ve soydurmazsa güveni kırılmış bu halk ilk seçimlerde yüzde 45’in üzerinde ki bir oy oranı ile Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapar. Halk diyor ki; ‘Ben yokluğa razıyım ama ben yokluktayken beni yöneten de bal kaymak tereyağı yemesin’. Ben diyorum ki bu ülke de bir kriz varsa herkes payını alsın ama maalesef şu an bu ülkede, ülkeyi yönetenlerin arasında 3-5 maaş alan insanlarla dolu. Ben her zaman bunu dile getiriyorum. Bu ekonomik kriz seviyesi ile bu ülke de erken seçim kaçınılmaz bir durumdur. Yarın bir gün Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde bunların hepsinin hesabı tek tek sorulacak. İster erken seçim olsun ister normal seçim bu halk bu iktidara kırmızı kart gösterdi.

“CHP HAKSIZLIĞA UĞRAYAN HER VATANDAŞ İÇİN ÖNCÜLÜK YAPIYOR”

Haksızlığa uğramış her kesim için Cumhuriyet Halk Partisi olarak öncülük ettiklerini ve bunun en önemli adımlarından birinin ise Ankara Tandoğan’da ki ‘Büyük Emekliler Mitingi’ olduğunu vurgulayan Ramazan Atikaslan; “Bu ülkede hem haksızlığa uğramış hem alması gerekeni alamamış hangi kesim varsa bu çiftçidir, emeklidir, işçidir, memurdur gençliktir, bunların öncülüğünü şu anda Cumhuriyet Halk Partisi yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’de bu emeklikler mitingini haksızlığa uğramış alması gereken almayan emekliler için yaptı. Sayın Erdoğan ‘2024 yılı emekler yılı’ olacak dedi. Fakat bu emeklilerle dalga geçmektir, alay etmektir.  Benim çok güzel bir dergide okuduğum söz var çok hoşuma gider der ki; ’Eğer karıncalar bir araya gelmezse yılanlardan öcünü alamaz.’ İşte biz bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi’nin sessizlerin sesi kimsesizlerin kimsesi olarak bu insanları bir araya getirerek birlik beraberlik içerisinde olarak çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu

“TÜZÜK KURULTAYINDA HAKİM NEZARETİNDE ÖN SEÇİM TALEP EDECEĞİZ”

Canlı yayında yaptığı açıklamalar da merak edilen bir diğer konu olan Eylül ayında gerçekleşecek Tüzük Kurultayı için yerel ve genel seçimlerde hakim nezaretinde ön seçim talep edeceklerini vurgulayan Atikaslan sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye genelinde bizim arkadaşlarla örgüt yöneticileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde temel ana madde şu Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyeleri seçimleri milletvekili seçimleri belediye başkanı seçimleri ve hatta ve hatta genel başkan seçimi bile üyelerin ön seçimiyle ama hâkim nezaretinde Seçim Kurulu tarafından ön seçim Ben Belediye meclis üyeliği ön seçimi yaptım temayül yoklaması ama orada bir hâkim nezareti yoktu. Hâkim nezareti olmamasının sakıncaların da oluyor.  Onun için hâkim nezaretinde resmi ön seçim ve önümüzdeki tüzük kurultayının ana maddesi bu olacak. Eylüldeki Tüzük Kurultayının ana maddesi amasız fakatsız lakin siz hâkim nezaretinde ön seçim olacaktır. Çünkü ön seçim o partiye heyecan getirir ön seçim o partiye umut getirir ön seçim o partiye kazanç getirir”

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.