“Ürettikçe Hep Güçlü” Kadın Emeği pazarı Atatürk parkında açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından, üreten kadınların emeklerinin sergilendiği Kadın Emeği Pazarı’nın altıncısı düzenlendi. Ziyapaşa Bulvarı Atatürk parkında açılan ve üç gün...

“Ürettikçe Hep Güçlü” Kadın Emeği pazarı Atatürk parkında açıldı
Yayınlama: 25.05.2024
Düzenleme: 24.05.2024 22:01
A+
A-

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından, üreten kadınların emeklerinin sergilendiği Kadın Emeği Pazarı’nın altıncısı düzenlendi.

Ziyapaşa Bulvarı Atatürk parkında açılan ve üç gün sürecek Kadın Emeği pazarı yağmura rağmen ilgi görmeye başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticilerin kendi imkânları ile ürettiği el emeği hediyelik ürünlerin sergileneceği “Ürettikçe Hep Güçlü” sloganıyla Kadın Emeği Pazarı dün açıldı ve Pazar günü son bulacak.

Bu konuda bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay “Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak üzere satış stantlarını kuran Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bir yandan da girişimci kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satışının yapılabileceği; yeni tanıtım fırsatları için çeşitli etkinliklerin altıncısını düzenledik. Kadın Emeği Pazarı kapsamında gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında ayrıca, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının faaliyetleri, hizmetleri ve birimleri anlatılacak, kadın hakları, birlikte yaşama, çevre bilinci konusunda farkındalık sağlayıcı bilgilendirme yapılarak, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi verileceğini” söyledi.

Kadın Emeği Pazarında, kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticiler tarafından üretilen takı, örgü, tığ, dikiş, süsleme, boyama, çanta yapımı, örgü bebek, kanaviçe, seramik, çini, mum, doğal taş süsleme, cam, resim ve benzeri alanlarda üretilen birbirinden renkli el emeği ürünler satışa sunuluyor.

 

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.