DÜNYA ÜLKELERİ VE TÜRKİYE KARŞILAŞTIRMASI…

Yayınlama: 18.05.2024
Düzenleme: 14.05.2024 17:21
A+
A-

Dünyanın en güzel anayasa maddesi Bhutan Krallığında….’’Bhutan’da ormanların kapladığı alan toplam % 60 ‘ından aşağı olamaz….

Gelin bir de Türkiye’deki  beton binalar uğruna acımasızca kesilen orman ve ağaç katliamlarına bakın.

Kanada’da 3 milyonun üzerinde göl vardır .Dünyanın göl cenneti Kanadadır. Dünya üzerindeki göllerin  %60 ‘ından fazlası Kanada sınırları içerisinde yer almaktadır…

Gelin bir de Türkiye’deki gölleri kurutma yarışına bakın.

Japonya dünyanın en dakik trenlerine sahiptir. Eğer Japonya’da bir tren ya da metro 1 ya da 2 dakikadan fazla geç kalırsa tüm yolculara patronlarına göstermeleri için  ‘’Tren geç kaldı ‘’ sertifikası verilir. Bir keresinde bir tren perondan 25 saniye erken ayrıldığı için demiryolu şirketi resmi olarak tüm Japonya’dan özür dilemiştir….

Gelin bir de Türkiye’deki demiryollarına bakın ,acaba hangi tren vaktinde gelir ki ? bu da bir şey mi …oluşan tren kazalarında ölen insanlar karşısında bizdeki demiryolları özür dilemediği gibi suçlulara lütfen ceza verirler. Ölen yolcular içinse ‘’fıtratıymış ,kaderiymiş ‘’ derler.

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Monako doğum ve evlenme yolu ile vatandaşlık alamıyorsunuz. Bu hakkı çok çalışarak kazanmak gerekir. Monako’da yaşayan insanlar gelir vergisi ve kurumlar vergisi ödemiyor. Bu sebeple Monako halkı her geçen sene zenginliğine zenginlik katıyor.

Gelin bir de Türkiye’yi görün, Türk vatandaşı olmak için 250 bin liralık bir mülk alın yeter. Zengin ol da ne olursan ol ,ister İnterpol tarafında aran, istersen Mafia lideri ol Türkiye’ye gel parayı bastır kurtulursun…ya da tesadüfen yakalanırsın !

Macaristan’da evlenen çiftlere devlet 30 Euro nakit para desteği verir. Eğer 3 çocuk yapma sözü verirseniz bu parayı geri ödemesiz alırsınız.

Gelin bir de Türkiye’yi görün, Türkiye’de de 3 çocuk yapın denir…ama bir kuruş yardım yapılmaz.

Dünyadaki tüm toprakların 6 da biri resmi olarak İngiltere Kraliyet ailesine aittir. İçerisine 34 tane Türkiye sığabilecek kadar büyük bir topraktır bu.

Gelin bir de Türkiye’yi görün Egedeki elimizde olan birkaç adayı da Yunanistan’a kaptırdık

İzlanda soğuk bir ülkedir ama yerin altındaki suyun sıcaklığı 100 dereceyi bulur. Çoğu yerde doğalgaz ısıtma yerine bu sıcak sular kullanılır. İzlanda hükümeti yer altındaki sıcak suyu evlere kadar bedava götürür. Ülkede 130 tane aktif volkan vardır.

Gelin bir de Türkiye’de bunu yapın devlet uçan kuştan vergi alır.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.