TÜİK MART AYININ İŞSİZLİK RAKAMLARINI AÇIKLADI

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak - TÜİK, Mart ayına dair Türkiye’de işsizlik oranı ile ilgili rakamları kamuoyu ile açıkladı. TÜİK tarafından paylaşılan verilere...

TÜİK MART AYININ İŞSİZLİK RAKAMLARINI AÇIKLADI
Yayınlama: 11.05.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – TÜİK, Mart ayına dair Türkiye’de işsizlik oranı ile ilgili rakamları kamuoyu ile açıkladı. TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre ülkedeki işsizlik oranı, bir önceki aya göre Mart’ta 0.1 puan azalma gösterdi ve yüzde 8.6 geriledi.

Mart’ta ülkedeki işsizlik oranı 0.1 puan azalarak yüzde 8.6 seviyesine geriledi. Açıklanan verilere göre, işsizlik oranının erkeklerde yüzde 6.8; kadınlarda ise yüzde 12 civarında olduğu tahmin edildi.

Hane halkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre ise 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz kişi sayısı, Mart ayında bir önceki aya göre 19 bin kişi azaldı. Açıklanan rakamlara göre Mart ayı işsiz sayısı 3 milyon 57 bin kişi olarak açıklandı.

İstihdam edilen kişi sayısı ise Mart ayı için 32 milyon 588 bin olarak belirlendi. Buna göre Mart ayında istihdam sayısı yüzde 0.2 puanlık bir artışlar %49.5’e yükseldi. Erkeklerde bu oran %66.9, kadınlarda ise %32.5 olarak görülüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.