YÖK Başkanı açıkladı: Devlet üniversitelerinde toplam kontenjan yüzde 98,8’i geçti

YÖK Başkanı Özvar, YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının üzerine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Devlet üniversitelerinin toplam kontenjanının yüzde 98,8’inin dolduğunu açıkladı.

YÖK Başkanı açıkladı: Devlet üniversitelerinde toplam kontenjan yüzde 98,8’i geçti
Yayınlama: 13.08.2024
A+
A-

Yükseköğretim Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte sınava giren öğrenciler kazandıkları üniversitelerin heyecanı ile dolup taştı. Yükseköğretim Kurumları (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ise sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşım ile üniversitelerin doluluk oranını açıkladı.

Başkan Özvar yaptığı paylaşımda, yeni açılan yapay zekâ ve bilişim programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının da tamamına yerleşildiğini kaydetti.

Özvar, X platformunda yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi; Sevgili adaylarımız, 2024 YKS yerleştirme sonuçları belli oldu. ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirsiniz. Tüm gençlerimizi tebrik eder, sonuçların hayırlı olmasını dilerim. Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’i, ön lisans kontenjanlarının yüzde 100’ü doldu. Yeni açtığımız “Yapay Zekâ” ve “Bilişim” programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildi, tek bir boş kontenjan bile kalmadı. Henüz ek yerleştirme süreci başlamadan kontenjanlarımızın neredeyse tamamının dolmuş olması Türkiye’de yükseköğretime genç neslin erişebilir olduğunu gösteriyor. Kontenjanlar konusunda geçmiş yıllara ait adayların tercih, yerleşme ve kayıt verilerinin dikkatli bir incelemesine ve özel/kamu sektör temsilcilerinin beklentilerinin ve raporlarının tahliline dayalı projeksiyonlar ürettiğimizi vurgulamalıyım.”

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.