Üniversite hayaliyle aylarca hazırlanan gençler için YKS'nin heyecanı dorukta. Ancak sınav sabahı yaşanacak en küçük bir aksaklık bile büyük sonuçlar doğurabiliyor. Bugün 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 1. oturumuna katılan öğrenciler için saat 07.00 - 17.00 arasında Nüfus müdürlükleri açık tutuldu. Peki yarında açık olacak mı?

AKYED: “Elektrik Kesintileri Hayatımızı Felç Ediyor”
AKYED: “Elektrik Kesintileri Hayatımızı Felç Ediyor”
İçeriği Görüntüle

Nüfus müdürlüklerinde sınav nöbeti


Sınav sabahı kimlik kartını kaybeden, kimliğinde T.C. kimlik numarası veya fotoğraf bulunmayan ya da eski nüfus cüzdanı ile başvuruda bulunmak zorunda kalan adaylar için çıkış yolu sunuldu.
21 Haziran Cumartesi günü saat 07.00 - 17.00 arasında, 22 Haziran Pazar günü ise 07.00 - 15.30 saatleri arasında açık olacak Nüfus Müdürlüklerinde, adaylara anında fotoğraflı ve karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek.

Sadece Bu Belge Geçerli


ÖSYM, bu süreçte yalnızca Nüfus Müdürlüklerince verilen resmi geçici kimlik belgesini kabul ediyor. Başka hiçbir belge, öğrenci kartı, sürücü belgesi, ikamet belgesi vb. sınav salonuna girişte geçerli sayılmayacak.

Kaynak: Haber Merkezi