Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı (DHBT) başvurularının başladığını duyurdu. 1 Kasım’da yapılacak sınava ilişkin başvurular bugün itibarıyla alınmaya başlandı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre adaylar, DHBT başvurularını 30 Eylül’e kadar tamamlayabilecek. Sınava başvuracak adayların, başvuru sürecinde belirlenen tarihleri ve sınav koşullarını dikkate almaları gerekiyor.

Din hizmetlerinde görev almak isteyenler katılacak

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen adayların, KPSS’ye girdikleri öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmaları gerekiyor.

Bu kapsamda adayların, sınav başvurularını gerçekleştirirken KPSS ve DHBT süreçlerine ilişkin şartları dikkatle incelemeleri önem taşıyor.

ÖSYM duyurdu: YKS ek tercihleri başladı
ÖSYM duyurdu: YKS ek tercihleri başladı
İçeriği Görüntüle

Başvurular elektronik ortamda yapılacak

Adaylar başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Bunun yanı sıra başvurular bireysel olarak ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden elektronik ortamda da yapılabilecek.

Adaylar, başvuru işlemlerini ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresi ile ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden tamamlayabilecek.

Kılavuzlar dikkatle incelenmeli

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler ÖSYM tarafından yayımlanan 2026-KPSS kılavuzlarında yer alıyor. Başvuru yapacak adayların sınav şartları, başvuru süreci ve diğer ayrıntılar için ilgili kılavuzları dikkatle incelemeleri gerektiği belirtildi.

2026-KPSS DHBT, 1 Kasım 2026 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA