Bakan Gürlek açıkladı: Eski hükümlülere 68,7 Milyon liralık destek
Bakan Gürlek açıkladı: Eski hükümlülere 68,7 Milyon liralık destek
İçeriği Görüntüle

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, esnafın karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan birinin yüksek enerji tarifeleri olduğunu dile getirdi. Elektrik ve doğalgaz faturalarındaki artışın, esnafı maliyetlerini ürün fiyatlarına yansıtmak zorunda bıraktığını belirten Yağmur, esnaf için ayrı ve özel bir tarife uygulanmasının artık zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Enerji kullanımının iş yerlerinde giderek arttığına dikkat çeken Yağmur, günümüzde kullanılan neredeyse tüm ekipmanların elektrikle çalıştığını ifade etti. Bu nedenle özellikle yüksek elektrik tüketen cihazlarla faaliyet gösteren esnafın ciddi maliyet baskısı altında kaldığını vurguladı.

Yağmur, esnafın iş yaparken ilk hesapladığı gider kaleminin artık elektrik faturası olduğunu belirterek, “Elektrik giderlerinin ardından doğalgaz ve kira masrafları geliyor. Enflasyonun yükselmesinde ve fiyat istikrarsızlığının oluşmasında bu artan girdi maliyetlerinin payı büyük” dedi.

İşyeri kiraları ve diğer üretim giderlerinin de esnafın yükünü ağırlaştırdığını söyleyen Yağmur, konunun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na iletildiğini ve çözüm için proje geliştirilmesi gerektiğini aktardı. Esnafın daha uygun enerji maliyetleriyle çalışmasının, şehir yaşamına ve ekonomik hareketliliğe olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.

Esnaf dükkânlarının ticarethane kapsamında değerlendirilmesi nedeniyle en yüksek elektrik ve doğalgaz tarifesine tabi tutulduğunu hatırlatan Yağmur, konut ve sanayi tarifelerinde olduğu gibi esnaf için de ayrı bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu ifade etti. Aksi takdirde mevcut faturalarla esnaf ve sanatkârların ayakta kalmasının giderek zorlaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi