Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Yüreğir ilçesine bağlı Başak Mahallesi’ni ziyaret ederek mahalle sakinleriyle buluştu. Programına Hicret Camii’nde kılınan Cuma namazıyla başlayan Vali Köşger, ardından Başak Mahallesi Çok Amaçlı Mahalle Evi’nde vatandaşlarla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile farklı mahallelerden gelen vatandaşlar da katıldı. Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Vali Köşger, “Başak Mahallesi, 19 Mayıs, Yeşilbağlar, Levent, Özgür, Sarıçam, Dedekorkut, Cumhuriyet, Anadolu, Yunus Emre, Koza ve Yenidoğan Mahallelerinden hemşehrilerimiz bugün aramızda. Hepiniz hoş geldiniz. Her hafta farklı bir mahallede Cuma namazımızı kılıp vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Burada sizleri dinlemek, sorunları yerinde görmek için bulunuyoruz.” dedi.
“Siz konuşuyorsunuz, biz dinliyoruz”
Toplantıların amacının vatandaşların taleplerini doğrudan dinlemek olduğunu vurgulayan Köşger, “Sizlerin bize iletmek istediğiniz sorunlar, dilekler ve talepler varsa onları dinliyoruz. Daha çok siz konuşuyorsunuz, biz dinliyoruz ve not alıyoruz. Buradaki daire amiri arkadaşlarımız hemen çözebilecekleri konular varsa anında çözüyor. Diğer hususlarla ilgili de çözüm üretmek için çalışmalar yapılıyor.” ifadelerini kullandı.
“Uyuşturucu çok ciddi bir problem”
Mahalle ziyaretlerinin temel amaçlarından birinin uyuşturucu ile mücadele olduğunu belirten Vali Köşger, şunları söyledi: “Uyuşturucu meselesinin çok ciddi olduğunun farkındayız. Bununla mücadele etmek için polisimiz, yunuslarımız parklarda, bahçelerde, caddelerde, kahvehanelerde, kısacası her yerde görev yapıyor. Mahallelerimize hâkim olmaya çalışıyoruz. Ancak bu çok köklü bir problem. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması ve ihbarlarda bulunması gerekiyor. En büyük görev ise ailelere düşüyor. Anne-babaların çocuklarına sahip çıkması bu mücadelede çok kritik.”
Esnafa hayırlı işler temennisi
Vatandaşların dilek ve şikâyetlerini dinleyen Köşger, gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Programının devamında Başak Mahallesi esnafını ziyaret eden Vali Köşger, iş yerlerinde hemşehrilerine hayırlı ve bol kazançlar dileğinde bulundu.