Vaillant,  2022 yılında farkındalık çalışmalarına odaklandı 

 (HABER MERKEZİ)-TOROS-Vaillant Türkiye’nin Doğa Derneği ile yürüttüğü Küçük Akbabaları Koruma Projesi, Çoban Ağı ve bölge halkının katkıları sayesinde 2022 yılında da kesintisiz devam etti. Ekosistemin...

Vaillant,  2022 yılında farkındalık çalışmalarına odaklandı 
Yayınlama: 02.02.2023
A+
A-

 

 (HABER MERKEZİ)-TOROS-Vaillant Türkiye’nin Doğa Derneği ile yürüttüğü Küçük Akbabaları Koruma Projesi, Çoban Ağı ve bölge halkının katkıları sayesinde 2022 yılında da kesintisiz devam etti. Ekosistemin devamlılığında büyük önemi olan küçük akbaba neslini koruma hedefiyle sürdürülen projede 2022 yılı boyunca doğrudan koruma, iletişim ve farkındalık çalışmalarına odaklanıldı. Yerinde korumanın en somut örneklerini içeren ve Türkiye’deki ender çalışmalardan biri olarak değerlendirilen proje kapsamında Adana Ceyhan Sarımazı’da gerçekleştirilen yırtıcı kuş sayımında 2022 yılında 553 birey küçük akbaba tespit edildi.

 Farkındalık oluşturmak adına birçok etkinlik düzenlendi

2022 çalışmaları kapsamında ayrıca küçük akbabayı en iyi tanıyan ve gözlemleyen çobanlarla iletişim ve farkındalık çalışmaları güçlendirildi. Çobanlardan; konargöçer aileler ile küçük akbaba, kurt, vaşak gibi türler ile ilgili bilgi alındı. Koruma çalışmalarının karşısındaki en büyük sorunlardan biri olan yasa dışı avcılık hakkında görüşmeler yapıldı. 2022 yılında, küçük akbaba konusunda farkındalık yaratmak adına birçok etkinlik düzenlendi. Başta küçük akbabalar olmak üzere Avrupa ve Afrika arasında süzülerek göç eden kuşlar için konaklama ve beslenme alanı olan Mersin ilinin tanıtılması amacıyla düzenlenen “Süzülerek Göç Eden Kuşları Uğurlama Etkinliği”’ne, Mersin Kent Konseyi üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanı ve belediye çalışanları, Mersin Üniversitesi öğretim üyeleri ve yerel basın katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.