Uluslararası 8. Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı Adana Müzesi’nde gerçekleşti

Uluslararası 8. Adana Lezzet Festivali’nin basın toplantısı Adana Müzesi’nde düzenledi.

Yayınlama: 15.10.2024
Düzenleme: 15.10.2024 15:47
A+
A-

 

17-20 Ekim 2024 Tarihlerinde “Kökleriyle Adana” sloganıyla düzenlenecek festival Adana Valiliği himayesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, dört merkez ilçe belediyesi ve oda başkanlarının katkılarıyla düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin bilgileri gerçekleşen basın toplantısı ile Adana Müzesi’nde tanıtıldı. Bu yılın festival teması “Kökleriyle Adana” olarak belirlendi.

Vali Köşger: “Adanamız coğrafya konumuyla göz bebeği bir kent”

Düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, basın mensuplarını ve misafirleri selamlayarak konuşmasına başlayarak şu cümlelere değindi: “ Adanamız coğrafya konumuyla, sanayisiyle, işaretiyle, bereketli toprakların sunduğu sanatlarla, tarihin her döneminde medeniyetlerin göz bebeği bir kent. İnsanlar yaşamak için yemek yiyorlar. Fakat Adana’lılar yemek için yaşıyorlar bu anlamda Adanalıların yemeğe verdiği kıymetin altını çizmek istiyorum. Bu yıl 8.sini düzenleyeceğimiz Lezzet Festivali’nin temasının ana konusu “Kökleriyle Adana’dır ” bu tema rastgele seçilmiş bir tema olmadı. Yerli ve yabancı bir çok şehri burada ağırlayacağız.”

“İlk defa Lezzet Festivali’ne Michelin yıldızlı şefleri katılacak”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Lezzet Festivali’nde bu yıl ilk defa gerçekleşecek bir şu konu üzerine şu cümlelerini ifade etti: “ Bu konunun altını çizmek istiyorum. İlk defa Adana lezzet Festivali’nde Michel yıldızlı şefler geliyor ve kendi ülkelerinin birikimiyle Adana lezzetlerini yorumlayacaklar. Güçlü köklerimizden aldığımız birikimi günümüzde tekrar yorumlayarak Adanamızın tanıtımında büyük önem taşıyacak.”

Vali Köşger:“Adana’ya özgü 600’ü aşkın yöresel yemek var”

Adana’ya özgü 600’ü aşkın yemek çeşidinin olduğunu vurgulayan Vali Yavuz Selim Köşger, “ Adana kebaptan ibaret değildir. 600’ü aşkın yöresel yemek var. Bu sene daha iyi bir festival gerçekleştireceğiz” ifade etti.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.