ULUDAĞ: SARIÇAM TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Gazetemize Ziyarette Bulundu.

ULUDAĞ: SARIÇAM TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK
Yayınlama: 31.01.2024
Düzenleme: 30.01.2024 22:47
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – İki dönemdir Sarıçam Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar Cumhur İttifakı’nın Sarıçam Belediye Başkanı Adayı olan Bilal Uludağ, gazetemize ziyarette bulundu. Göreve geldiği günden bu yana Sarıçam’a kazandırdığı örnek projeleriyle adından sıkça söz ettiren Başkan Uludağ; “Önümüzdeki birkaç sene içerisinde Sarıçam’ı Türkiye’nin yıldız ilçesi yapacağız.” dedi.

15’TEN FAZLA YENİ PROJEMİZ VAR

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gazetemize ziyarette bulunarak yeni dönemde Sarıçam için geliştireceği projeler hakkında merak edilen soruları yanıtladı. İki dönemdir Sarıçam Belediye Başkanlığı yapan Başkan Bilal Uludağ, 31 Mart Yerel Seçimlerinde tekrar Cumhur İttifakı’nın Sarıçam Belediye Başkan Adayı oldu. Son yıllarda Sarıçam’ın gelişmesi hususunda hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Uludağ, gazetemize yaptığı ziyarette yeni projeleri hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Uludağ, “Sarıçam’ı geliştirmek için ciddi anlamda çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Biz Sarıçam’ı daha önce Adana’nın parlayan yıldızı yapmayı hedeflemiştik, nitekim de oldu. Şimdi ise yeni hedefimiz Sarıçam’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak. Yeni dönemde tekrar başkan olduğumuz takdirde vizyoner projelerimiz ile Sarıçam’ı Türkiye’nin parlayan ilçesi yapmak için büyük bir gayretle çalışacağız. Sarıçam’ı hem organize sanayi anlamında, hem belediyenin kurumsal hizmetleri ile, hem de sportif faaliyetler için oluşturacağımız alt yapılarla daha üst boyutlara taşımayı hedeflemekteyiz. Bu anlamda da geliştireceğimiz yaklaşık 15’den fazla projemizi yakın zamanda vatandaşlara da duyuracağız.” şeklinde konuştu.

“SARIÇAM HALKINI MEMNUN ETMEK EN BİRİNCİL SORUMLULUĞUMUZDUR”

Sarıçam için geliştireceği projeleri aktaran Belediye Başkanı Uludağ, bu anlamda önceliklerinin vatandaşların talep ve istekleri üzerine projeler geliştirdiklerini kaydetti.  Sarıçam halkının memnun etmek için çalıştıklarını dile getiren Başkan Uludağ, sözlerine şu şekilde devam etti; “Sarıçam halkını ya da Sarıçamla bağlantısı olan her vatandaşı memnun etmek, onların isteklerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz. Sarıçam’da 10 yıldır görev yaptığımdan dolayı, Sarıçam’ın ve Sarıçam’da yaşayan vatandaşların isteklerine oldukça hakimim. Sarıçam’ın mahallelerinin neye ihtiyacı var, ya da vatandaşların bizden taleplerini neler olduğunu bildiğimizden ötürü bu anlamda çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve çözümler üretiyoruz. Yeni dönemde de çalışmalarımız yine bu doğrultuda ilerleyecektir. Vatandaşların bizden talep ettikleri doğrultuda onların yaşam alanlarını en konforlu ve rahat yaşanılabilir hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Sarıçam halkının bu hususta hiç şüphesi olmasın.”

“SANAYİ ANLAMINDAN TÜRKİYE’NİN KONUŞTUĞU BİR İLÇE OLMAYI HEDEFLEMEKTEYİZ”

Göreve geldiği günden bu yana Sarıçam’ın gelişmesini için süreklilikle yeni projeler geliştirdiklerini ve bu projeleri geliştirirken 3 ana vizyonda ilerlediklerini kaydeden Başkan Uludağ, projeler hakkında şu bilgileri kaydetti; “Sarıçam’ı 3 ana vizyonda geliştirmek için çalışıyoruz. Bunlardan 1’i sanayi kenti Sarıçam. Bildiğiniz üzere Türkiye’nin en önemli Organize Sanayi Bölgelerinden biri olan Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Sarıçam’da yer almakta. Bu bağlamda da hem bölgeyi hem de bölgenin çevresinde bulunan yaşam alanların geliştirmek için oldukça sıkı çalışıyoruz. İleriye dönük geliştirdiğimiz projeler içerisinde de Organize Sanayi Bölgesi ve çevresinde ki yaşam alanları için pek tabii çalışmalarımız olacak. Önümüzde ki dönemlerde özellikle sanayi anlamında Adana’nın değil Türkiye’nin konuştuğu bir sanayi merkezi haline getirmek istiyoruz.

“ÖĞRENCİ KENTİ OLAN BİR SARIÇAM OLUŞTURACAĞIZ”

Sarıçam için 3 ana vizyonda geliştirdikleri projelerden bir diğerini ise öğrencilerin ön planda olduğu projeler olduğunu aktaran Uludağ, Sarıçam’ı tam anlamıyla bir öğrenci kenti yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Başkan Uludağ, “Sarıçam’ın 3 ana vizyonundan bir diğeri ise ‘Öğrenci Kenti Sarıçam’ vizyonudur. Bildiğiniz üzere Çukurova Üniversitesi ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sarıçam bünyesinde yer almakta. Bu bağlamda da Sarıçam aslında bir öğrenci kenti de oluyor. Ayrıca öğrencilerimizin kaldığı KYK Yurtları ’da 12 bin kişilik kapasiteleri ile Sarıçam’da yer almaktadır. Dolayısıyla tam anlamıyla öğrenci kenti olan Sarıçam’a bu alanda da projeler kaydedeceğiz. Öğrenciler bizler için çok kıymetli, onların taleplerini ve öğrencilik hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla çalışmalar kaydedeceğiz. Zaten geçtiğimiz dönemde Sarıçam’a yeni öğrenci yurtları yapıldı. Şu an ki kapasitenin 2500 kişi üzerinde yurtlarımız mevcut bulunmaktadır. İlerleyen zamanlar ihtiyaç olması halinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız ya da kurumumuz aracılığıyla yeni yurtlar inşaa edebiliriz. Daha öncede dile getirdiğim gibi Sarıçam’ı yıldız bir ilçe yapmak için elimizden geleni yapacağız.”

“KANO VE KÜREK SPORLARINI AKTİF OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Yeni Stadyumun ve onun tüm alt yapı tesislerinin Sarıçam’da faaliyet göstermesiyle birlikte Sarıçam’ın bir spor kenti olma yolunda ilerlediğini kaydeden Başkan Uludağ, kano ve kürek sporlarını da aktif olarak değerlendireceklerini dile getirdi. Uludağ, “3 ana vizyondan sonuncusu ise ‘Spor Kenti Sarıçam’ vizyonu. Bildiğiniz gibi Yeni Stadyum ve onunla birlikte faaliyet gösteren alt yapısı olan tüm tesisler şu an Sarıçam’da yer almaktadır. Bu anlamda Sarıçam’ı bir spor kenti yapmak içinde geliştireceğimiz yeni projeler bulunmaktadır. Aynı zamanda yeni dönemde özellikle yaz aylarında Seyhan Gölü’nü de aktif bir şekilde kullanmayı hedeflemekteyiz. Özellikle kano ve kürek sporu gibi alanlarda yeni projeler geliştirerek hem vatandaşların keyifli vakit geçirmesini sağlarken hem de Sarıçam’ı spor faaliyetleri alanında geliştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“SARIÇAM BELEDİYESİ 7’DEN 70’E HERKESİN BELEDİYESİ”

Sarıçam’ı Türkiye genelinde tanınan bir ilçe yapmak için ellerinde geleni yapacaklarını ve bu hususta yenilikler sağlayacaklarını aktaran Başkan Uludağ ayrıca şunları kaydetti; “Sarıçam tabi gelişmekte olan bir ilçemiz. 2019’dan 2024’e hem seçmen sayısı artmış hem nüfus sayısı artmış. Dolayısıyla Sarıçam’da yaşayan vatandaşların %36,7’si ilk defa oy kullanacaklar.  Her zaman gelişen ve Büyüyen bir Sarıçam demiştik ve nitekim de öyle oluyor.  Önümüzde ki 5 ila 7 yıl arasında merkezde ki en önemli ilçe olması hususunda herkesin hem fikir olduğu bir ilçe haline gelecek. Sürekli büyüyen gelişen Adana’nın yüzü olmayı hedefleyen bir ilçedir Sarıçam. Bizler de göreve geldiğimizde tüm planlamalarımızı buna göre yapmıştık. Sarıçam aslında kadınların, çocukların, gençlerin, yaşlıların herkesin belediyesi ve ilçesi. Biz bu hizmet düsturu ile planlamalarımızı ve hizmetlerimizi yapıyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımız Sarıçam Belediyesi’nde hizmet alırken kendilerini oranın sahibi gibi gördüğü bir yapıya büründürüyoruz. Kadında, çocukta, yaşlıda, gençte herkesin bu belediye benim belediyem demesi için çalıştık. Bu noktada da ciddi bir yol kat ettik.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.