TÜRKİYE’DE ATM’LER 4 İLDEN FAZLA ELEKTRİK TÜKETTİ

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül - Ülke çapında bulunan 52 bin 682 ATM, günde ortalama 12 kilovatsaat elektrik tüketirken, toplam yıllık tüketimleri ise...

TÜRKİYE’DE ATM’LER 4 İLDEN FAZLA ELEKTRİK TÜKETTİ
Yayınlama: 20.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – Ülke çapında bulunan 52 bin 682 ATM, günde ortalama 12 kilovatsaat elektrik tüketirken, toplam yıllık tüketimleri ise 230 milyon kilovatsaati geçiyor. Türkiye’de ise ATM’lerin tükettiği elektrik miktarı Ardahan, Bayburt, Iğdır ve Tunceli illerinin her birinin faturalandırılmış yıllık tüketiminden fazla.

Ekosfer Derneği, Türkiye’de sayıları 52 bin 682’yi bulan ATM’lerin elektrik tüketimi araştırma sonucunu açıkladı. Günde ortalama 12 kilovatsaat elektrik tüketen ATM’lerin ülke çapındaki yıllık tüketimi 230 milyon kilovatsaati geçiyor. Bu açıklanan miktar, Türkiye’deki 4 ilin (Ardahan, Bayburt, Iğdır ve Tunceli) her birinin yıllık tüketiminden fazla. Türkiye’nin en çok elektrik tüketen kentlerinden Antalya’nın tüketiminin de 40’ta birine denk geliyor.

Ekosfer Derneği, yaptığı bu araştırmayla ortak ve komisyonsuz ATM uygulamasına geçilmesi halinde, ciddi miktarda elektrik ve kaynak tasarrufu yapılabileceğini ve aynı zamanda cadde ve meydanlardaki görüntü kirliliğinin önüne geçilebileceğini gösteriyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.