Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Konfederasyon Başkanı Kadir Delibalta, muhtarların özlük hakları ve yerel yönetimlerle olan iş birliği üzerine önemli mesajlar verdi.
Başkan Delibalta, “Türkiye genelindeki çalışmalarımızda muhtarlarımızın haklarını savunmak ve birlikte ne kadar güçlü olduğumuzu göstermek için gayret ediyoruz. Bu ziyaret, yerel yönetimlerle kurduğumuz güçlü bağın bir göstergesidir” dedi.
Başkan Yusuf Alemdar ise muhtarların yerel yönetimlerin en önemli paydaşları olduğunu vurgulayarak, “Muhtarlarımız bizim mahallelerdeki gören gözümüz, duyan kulağımız ve hisseden kalbimizdir. Onlarla birlikte adil ve kapsayıcı hizmet anlayışını sürdüreceğiz”
Ziyaret kapsamında ayrıca şu isimlerle görüşmeler gerçekleştirildi:
· Söğütlü Belediye Başkanı Sayın Selçuk Kurt
· Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem
· Adapazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Bayram Demirci
· Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Öksüzoglu
· Sosyal İşler Müdürü İbrahim İkiz
· Afet İşleri Daire Başkanı Halil Çelik
· Milli Hakem ve Afet Müdürü Atilla Karaoğlan
· Engelliler Müdürü Ahmet Öksüzoglu
· Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Barış Yıldız
· Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Sinan Erbaş
· Pamukova Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Garip
Görüşmelerde, muhtarların yerel yönetimlerdeki rolü, afet yönetimi, sosyal hizmetler ve engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar ele alındı. Katılımcılar, iş birliğinin daha da güçlendirilmesi yönünde ortak mesajlar verdi.