Ekonomi

TÜRKİYE 68,5 MİLYAR DOLARLIK TARIMSAL HASILA ELDE ETTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından Türkiye’nin 68,5 milyar dolarlıkyla 2023'te Avrupa birincisi olduğunu duyurdu.

Çiftçilerin Türkiye ekonomisine değer katmayı sürdürdüğünü ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Çiftçilerimizin alın teri, ülkemiz ekonomisine değer katmayı sürdürüyor” dedi.

YUMAKLI: "BU BAŞARIDA EMEĞİ GEÇEN TÜM SEKTÖR PAYDAŞLARIMIZI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”

Türkiye’nin önceki yıla göre %16’lık tarımsal artış ile Avrupa’da birinci Dünya’da ise dokuzuncu olduğunu bildiren İbrahim Yumaklı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Dünya Bankasının verilerini aktardı; "Türkiye, 2023 yılında elde edilen 68,5 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile Avrupa'da birinci, dünyada ise ilk 10 ülke arasında yer aldı. Bu başarıda emeği geçen tüm sektör paydaşlarımızı gönülden kutluyorum" ifadesini kullandı.