Türk kimya sektörünün hedef pazarı ABD

Türk kimya sektörünün hedef pazarı ABD
Yayınlama: 14.12.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çağan, kasım ayında 326,8 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını açıklarken Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında ABD pazarına yoğunlaştıklarını belirtti.

ABD’de en çok ithalat yapan 5’inci eyalet olan Illinois’in Chicago kentinde düzenlenen PLMA’s 2022-Private Label Trade Show Fuarı’na 16 firma ile çıkarma yaptıklarını kaydeden AKMİB Başkanı Saadettin Çağan, “Türkiye milli katılımı 7’nci kez Birliğimiz tarafından gerçekleştirilen organizasyonu başarıyla sonuçlandırdık. Özel markalı ürünlerin sergilendiği fuarda yeni ticaret köprüleri kurmak için önemli görüşmeler gerçekleştirdik.” dedi.

“ABD’deki zincir mağazalarda özel markalı ürünlere yönelik talebi büyüteç altına aldık”
PLMA’s 2022 Private Label Trade Show Fuarı’nda bin 400’den fazla firmanın 2 bin 300’ün üzerinde stant açtığını açıklayan Başkan Saadettin Çağan, “AKMİB organizasyonu ile fuara 16 firma katılım sağladı. Mutfak eşyası, ev eşyası, kozmetik, güzellik ve bakım ürünleri, ev eşyaları, kendin yap ürünleri, ambalaj, hediyelik eşya, mum, hediyelik paketleme, süs eşyaları, ışıklandırma, puzzle ve benzeri boş vakit oyunları, temizlik ürünleri, giyim ve aksesuarların sergilendiği fuarda oluşturduğumuz Türkiye pavilyonunda stant açan firmalarımız, ürünlerini teşhir edip tanıtımlar yaptı. ABD’deki büyük zincir mağazalarda özel markalı ürünlere yönelik talebi büyüteç altına aldık. Bu ülkede ulusal markalardan daha hızlı büyüyen ve birim satış payı yüzde 25’e ulaşan özel markalı ürünlere yönelik gelişmeleri lehimize çevirmenin gayretini gösterdik.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.