TÜİOSB’DEN DİJİTAL TEDARİK HAVUZU’NA DAVET

TÜİOSB’DEN DİJİTAL TEDARİK HAVUZU’NA DAVET
Yayınlama: 06.09.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, TÜİOSB’nin, altyapılarda ve üretimlerde tüm mal ve hizmet alımlarını gerçekleştirmek üzere Dijital Dönüşüm Merkezi bünyesinde oluşturulan Dijital Tedarik Havuzu Projesi’nin tanıtımının yapılacağını açıkladı. Akyürek Balta, “Dijital Tedarik Havuzu üzerinden gerçekleştireceğimiz tüm alımlarda Mersin’e öncelik vereceğiz.  Dijital Tedarik Havuzu konusunda, kentteki sektörleri bilgilendirmek ve ihalelere davet etmek üzere seri toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantıların ilkini elektrik sektörüne yönelik olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi iş birliğinde bugün saat 14.00’de gerçekleştireceğiz.” dedi.

TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Endüstri 4.0 hedefiyle, çevreye ve insana saygıyı esas alan yeni nesil organize sanayi bölgesi Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumlu, sürdürülebilir üretime dayalı, dijital tarım ve gıda ekosistemini kurmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

TÜİOSB’de üretilecek ürünlerin teknoloji ile yüksek katma değerli hâle getirilip DigiGreenFoodValley sertifikasıyla ihraç edileceği bilgisini veren Gül Akyürek Balta, “TÜİOSB’nin faaliyete geçmesi konusundaki altyapı yatırımları hızlı bir şekilde ilerliyor. Toplam 300 hektarlık alanda birinci faz olarak tahsisini tamamladığımız 70 sanayi parselinin bulunduğu 115 hektarlık alanda arazi düzenleme ve yol çalışmalarının sonuna gelindi. İçme ve kullanma suyu, kanalizasyon şebekesi, atık su arıtma tesisi ve enerji altyapı projeleri tamamlanarak bir bir hayata geçirilmeye başlandı. Artık, fabrikalarımızın inşaatına başlamak için gün sayıyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.