TÜED Çukurova Başkanı Tümer: “Biz sessiz kalmıyoruz, sizde sessiz kalmayın”

Temmuz ayında açıklanan enflasyon oranı ile birlikte 10.Bin TL alan emekli vatandaşın mağdur olduğunu ve bir an önce bir çözüm bulunmasını isteyen TÜED(Türkiye Emekliler Derneği) Çukurova Başkanı Mustafa Tümer, açıklanan TÜİK rakamları ile nefes alamaz hale geldiklerini, emeklilere acilen refah payı verilmesi gerektiğini söyledi.

TÜED Çukurova Başkanı Tümer: “Biz sessiz kalmıyoruz, sizde sessiz kalmayın”
Yayınlama: 08.07.2024
A+
A-

Dünya’nın en düşük alım gücüne doğru yürüyen emeklilerimiz komşu, aile içi desteklere muhtaç hale gelmişken ortada hiçbir şey yokmuş gibi davranamayacaklarını ve emekli dernekleri olarak sessiz kalmayacaklarını ifade eden TÜED Çukurova Başkanı Mustafa Tümer, “TÜİK’in açıkladığı 24.73 oranındaki 6 aylık Tüfe rakamları ile toplumun bütün kesimcelerince  gerçekçi bulunmadığı halde bizi sesiz kalmaya kimse zorlayamaz. Açıklanan bu rakama göre 4 Milyon emekli sıfır zam alacak ve aylığı 10.Bin TL olarak kalacak. Ortada çok büyük bir yanlış olduğunu, bu hatadan acil olarak dönülmesini istiyor, bu mağduriyetin giderilmesini bizi yönetenlerden talep ediyoruz.” dedi.

EMEKLİLERİN ALDIKLARI EK ÖDEMELER YETERSİZ

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ekonomi idaresinde söz sahibi olan bütün yetkililerden, siyasi partilerden bu yaşanan sosyal ekonomik sıkıntıya acil bir çözüm için destek istediklerini söyleyen Tümer “Sağlıkla katkı payının emeklilerimizden alınmamasını talep ediyoruz. Çünkü emeklinin bir ayağı hastanede, bir ayağı ise eczanede olduğunu bilinmesini istiyorum. Bunun içinde ülkemizde 10.Bin TL ile yaşam mücadelesi veren emeklilerimize kira desteği verilmelidir. Emeklilerimizin intibak sorununda çözüme gidilmesi için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz. Kısaca toplum içindeki yaşam mücadelesi veren emeklilerimize gerekli düzenleme ile refah payı istediklerini vurguladı.

EMEKLİLERİN SORUNLARINI GÜNDEMDE TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Çukurova Emekliler derneği olarak her zaman emeklilerin sorunlarını gündeme taşımayı ve mücadele edeceklerini belirten Tümer “Emekliler sayesinde koltuklarda oturan sessiz kalan diğer şube başkanlarını da mücadele etmeye davet ediyorum. Bu arada Tüm siyasi partilere seslenerek ve 16.350 bin emekliyi seçimlerden seçime hatırlayan siyasi partileri istemediklerini, hem genelde hemde yerelde herkesi emeklilerin sorunlarını çözmeye davet ediyorum. Bu yüzden bugünlerde bir ve beraber olma günüdür .Gelin hep beraber birleşerek emeklilerin sorunlarını çözmeye davet ediyorum” dedi. Kaynak: Toros / Haber Merkezi

Kaynak: TÜED / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.