TİCARET BAKANLIĞI DUYURDU: “İLAN KISITLAMASI DÜZENLEMELERİNDE SÜRE UZATILACAK”

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe “6 ay-6 bin kilometre” ve “ilan kısıtlaması” uygulamalarının 1 Ocak 2025’e kadar uzatıldığını açıkladı.

TİCARET BAKANLIĞI DUYURDU: “İLAN KISITLAMASI DÜZENLEMELERİNDE SÜRE UZATILACAK”
Yayınlama: 27.06.2024
Düzenleme: 27.06.2024 14:40
A+
A-

Ticaret Bakanlığı bu düzenlemelerle haksız fiyat artışlarını ve stokçuluğu engelleyerek otomotiv sektöründeki “6 ay-6 bin kilometre” ve “ilan kısıtlaması” uygulamalarını 1 Ocak 2025’e kadar uzattığını Bakanlığın sitesinde ve sosyal medya hesabından paylaştı.

90 MİLYON TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Bakanlık yaptığı açıklamada kurallara uymayan otomobil bayileri ve oto galerilere 52 milyon TL ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise 90 milyon TL idari para cezası uygulandığını belirtti.

Otomotiv sektöründeki “6 ay-6 bin kilometre” ve “ilan kısıtlaması” uygulamaları “pazarlama ve satış kısıtlaması” ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden yetkili satıcılar ve bireyseller tarafından motosiklet, otomobil ve arazi taşıtlarının ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe, doğrudan veya dolaylı olarak pazarlanması veya satışının 1 Temmuz 2024 tarihine kadar yapılamayacağına ilişkin yeni düzenlemeler hayata geçirilmişti.

Aynı şekilde, “ilan kısıtlaması” ile güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla ikinci el satışta pazarlanmasının da 1 Temmuz 2024 tarihine kadar yapılamayacağı belirlenmişti. Bu duruma istinaden Ticaret Bakanlığı “6 ay-6 bin kilometre” ve “ilan kısıtlaması” uygulamalarının 1 Ocak 2025’e kadar uzatıldığını açıkladı.

   

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.