SYDV’DEN VEFA PROJESİ

Adana’da Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından oluşturulan Vefa Projesi kapsamında ekipler, düzenli olarak ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilerin evlerini temizliyor.

SYDV’DEN VEFA PROJESİ
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Seyhan Kaymakamlıklığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ev temizliği ve bakım ihtiyacı tespit edilen kişiler için görevlendirilen temizlik personelleri, belirli aralıklarda bu bireyleri evlerinde ziyaret ediyor. Ekip üyeleri, sohbet edip dertlerini dinledikleri bireylerin evlerinde temizlik, tadilat ve yemek yapıp hayır dualarını alıyor.

MUHTAR DURUMU BİLDİRDİ

Geçtiğimiz gün, Kurtuluş Mahallesi’nde ikamet eden Turgut isimli hasta ve bakıma muhtaç yaşlı adamın durumu; mahalle muhtarının ihbarı Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci ve Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Dudu Ecemiş öncülüğünde Vefa Ekibi’ni harekete geçirdi.

5 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 5 saat süren temizlik çalışmaları Vefa Ekibi personelleri tarafından titizlikle gerçekleştirildi. Ekiplerin faaliyetleri ile ev kullanılabilir hale getirilirken Mahalle Muhtarı Nevin Biçer, yaşlı adam ve yakınları Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci ve SYDV Müdürü Dudu Ecemiş başta olmak üzere, ekiplere teşekkür ettiler.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞIYORLAR”

Seyhan Kaymamı Ekrem İnci, gerçekleştirilen çalışmalar ile Seyhan’da ihtiyaç sahibi her insana ulaşmak istediklerini belirterek, “Yaşlı ve engelli bakım projesi olarak ortaya çıkan ve milli program haline gelen Vefa Sosyal Destek Programı ile ihtiyaç sahibi, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza ev temizliği, kişisel bakım gibi konularında destek olmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Seyhan ilçesinde yardıma muhtaç tek bir vatandaşımız kalmayana dek çalışmalarımızı sürdürmektir. Sahada özveri ile çalışan vefa ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI ARTTIRDIK”

Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Dudu Ecemiş de konu ile ilgili yaptığı açıklamada Vefa Projesi’nin amacına ulaştığını söyleyerek, “Vefa Projesi kapsamında belirlenen hanelere evde bakım ile ilgili günlük temizlik konusunda hizmet vermekteyiz. Bu hanelerimizi özellikle 65 yaşı doldurmuş sosyal ve ekonomik yönden mağduriyeti olan ve engelli olup, günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan haneler üzerinden seçiyoruz. Özellikle Yaz aylarında artan sıcaklarla beraber çalışlarımızı arttırdık.”dedi.

Kaynak: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.