Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özgür Özel’e Sinop Yanıtı: “Ah Ülkem Ne Hallere Kaldı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Sinop’ta ROKETSAN tarafından yapılan füze testlerine yönelik eleştirilerine sert sözlerle karşılık verdi.

İYİ Parti’den yerel basına güçlü destek mesajı: “Demokrasinin temel taşı basındır”
İYİ Parti’den yerel basına güçlü destek mesajı: “Demokrasinin temel taşı basındır”
İçeriği Görüntüle

Erdoğan’dan “Balıklar Strese Giriyor” Çıkışına Tepki

Bir gazetecinin, Özgür Özel’in “Sinop’taki füze denemeleri balıkları ve balıkçıları rahatsız ediyor” sözlerini hatırlatması üzerine Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Malumunuz Sinop’ta ROKETSAN’ın geliştirdiği orta menzilli füzelerin testleri yapılıyor. Bu çalışmalar Türkiye’nin bağımsızlığı için devam edecek. Sinop’ta balıkçılık son 3-4 yılda 5 kat büyüdü. Sinoplu balıkçıların herhangi bir sorunu yok. Özgür Bey’in ne füzelerden haberi var, ne balıkçılıktan ne de turizmden. ‘Balıklar strese giriyor’ diye açıklama yapmış. Ah ah ülkem ne hallere kaldı. Ama aşacağız bunları.”

Erdoğan-1

“CHP Sorunlara Çözüm Üretemiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında CHP’yi de eleştirerek şunları söyledi:

“Türkiye’deki kronik muhalefet sorunu çözülmüş değil. CHP bugüne kadar hangi soruna çare üretebilmiş ki muhalefet sorununa çözüm olsun? Daha kendi iç meselelerine çözüm bulamayan bir parti, milletin sorunlarına nasıl çözüm üretebilir? Yerel yönetimlerdeki içler acısı durum da bunun göstergesidir. Bunlar hizmet etmeyi bilmez, sadece kavga eder.”

Özgür Özel Ne Demişti?

Özgürözel-1

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, balıkçılık sezonunun açılışı için gittiği Sinop’ta yaptığı açıklamada, ASELSAN ve ROKETSAN’ın çalışmalarına karşı olmadıklarını belirtti. Ancak Özel, testlerin kentin turizmine ve balıkçılığına zarar verdiğini vurguladı:

“Yılın 182 günü ‘balığa çıkmayın, füze testi yapılacak’ deniliyor. Balıkçılar zarar ediyor, turistlerin üzerinden füzeler geçiyor. Balıklar bu seslerden ürküp yuvalarını terk ediyor. Bu testler için kimseye zarar vermeyecek yeni lokasyonlar bulunabilir. Sinop’un turizme ve balıkçılığa ihtiyacı var.”

Kaynak: Haber Merkezi