Sinema tarihi dersini sinema müzesinde işlediler

Sinema tarihi dersini sinema müzesinde işlediler
Yayınlama: 24.10.2022
A+
A-

EDA ARSLAN

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Seyhan ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo-Televizyon alanı 11’nci sınıf öğrencileri sinema tarihi dersini Adana Sinema Müzesi’nde işledi.

Öğrencileri, sınıfta gördükleri eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle mesleklerine hazırlayan Radyo-Televizyon alanı öğretmeni Ömürzat Toparlak, bu kez sinema tarihi dersi için gençleri Adana Sinema Müzesi’ne götürdü. 11-B sınıf rehber öğretmeni Eylül Akar ve müdür yardımcısı Ali Kaşlü’nün de eşlik ettiği etkinlikte öğrenciler, müzeyi gezerek Çukurova’nın sinema kültürünü yerinde tanıma fırsatı buldu.

Bu tür etkinliklerin gençler için büyük bir motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çeken Toparlak, Adana’nın Türk sinema tarihi için önemini ve bu topraklardan yetişen sanatçıları öğrencilere anlattı.  Toparlak, “Öğrencilerimle sosyal etkinlikler yapmayı seviyorum. Bunun onlara hem mesleki anlamda hem de kişiliklerini oluşturma anlamında katkıda bulunduğuna inanıyorum. Benim için öğretmenlik onların hayatına dokunmak demek. Bunun en iyi yolu onlarla okul dışında da vakit geçirmek oluyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.