SEYYAR SANDIK BAŞVURULARI BAŞLADI

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül - 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Türkiye yerel seçimleri için seyyar sandık başvuruları başladı. Hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa...

SEYYAR SANDIK BAŞVURULARI BAŞLADI
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Türkiye yerel seçimleri için seyyar sandık başvuruları başladı.

Hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin oy kullandığı seyyar sandık başvuruları başladı. Seyyar sandıklarda sadece il ve ilçe merkezlerinde yaşayanlar oy kullanabilirken köy ve beldelerdeki seçmenler seyyar sandıklara kaydolamıyor.

Seyyar sandık seçmeni için “engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” veya “hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ve “ysk.gov.tr” adresinden talep formu alındıktan sonra başvuru işlemi yapılmalıdır. Hazırlanan formlar seçmenin bir yakını tarafından yerleşim yeri adresinin bağlı olduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya bağlı bulunulan muhtarlığa iletilmelidir.

Seyyar sandık uygulaması başvurular 4 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.  17 Ocak 2024 tarihinde sona erecek. Daha fazla bilgi ve detaylar için  “ysk.gov.tr” adresinden öğrenebilirler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.