Sarıçam Belediye Başkanı Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen “El Emeği Ürünler Pazarı”nın açılışını Orhangazi Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleştirdi. Açılışa ayrıca AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sunay Karamık da katıldı.

Sarıçam’da Kadınların Emeği Ekonomiye Değer Katıyor (2)

Kadın Emeği Ekonomiye Kazandırılıyor

Sarıçamlı kadınların üretime katılımını artırmak ve el emeği ürünlerini değerlendirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında açılan pazarda, kadınların hazırladığı ürünler vatandaşlarla buluşturuldu. Yoğun ilgi gören pazarda, el işi ürünlerden yöresel lezzetlere kadar birçok ürün yer aldı.

Sarıçam’da Kadınların Emeği Ekonomiye Değer Katıyor (1)

Bilal Uludağ’dan Dayanışma Vurgusu

Açılışta konuşan Bilal Uludağ, projeyle kadınların ekonomik hayata daha aktif katılım sağlamasının hedeflendiğini belirterek, “Sarıçam’da emek var, üretim var, dayanışma var. Sarıçam’da güçlü kadın, güçlü gelecek var” ifadelerini kullandı.

Sarıçam’da Kadınların Emeği Ekonomiye Değer Katıyor (3)

İş Birliğiyle Hayata Geçirildi

Sarıçam Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen projenin, sosyal dayanışmayı güçlendirmesi ve yerel üretimi desteklemesi açısından önemli olduğu belirtildi. Açılışa katılan protokol üyeleri, kadınların üretim gücünün desteklenmesinin toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade etti.

Program, pazar alanının gezilmesi ve kadın üreticilerle sohbet edilmesinin ardından sona erdi.

Karalar ve Karaköse’den yangın bölgesine ziyaret
Karalar ve Karaköse’den yangın bölgesine ziyaret
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi