Pozantı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü, muhteşem bir konserle taçlandı. Kutlamalar kapsamında sahne alan ünlü sanatçı SEFO, Atatürk Kültür Merkezi önünde binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

Pozantı Belediyesi’nin ücretsiz ve halka açık olarak organize ettiği konser, günler öncesinden hazırlandı. SEFO’nun ateşli performansı ve havai fişek gösterileri, Pozantı halkının yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen müzikseverleri de coşturdu.

Pozantı'da Kurtuluş Coşkusuna Sefo Damgası 23 Bin 500 Kişi Tek Yürek! (2)

Ceyhan’da müteahhitlerle sorunlar masaya yatırıldı
Ceyhan’da müteahhitlerle sorunlar masaya yatırıldı
İçeriği Görüntüle

"Vatan delileri var, Pozantılılar var"

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi:

““Kurtuluşumuzu hep birlikte kutluyoruz. Bu şehir bizim, bu zafer ve tarih hepimizin! Şapka çıkarılacak bir destanın 105’inci yıl dönümü kutlamalarında sizlerle beraber olmaktan şeref duyuyorum. Ben bugün burada şunu söylemek istiyorum. Eğer bir 5 Ocak 1922 Adana’nın kuruluşu olduysa bu 25 Mayıs 1920 tarihinde başladı ve inşallah bundan sonra da bu Torosları hiç kimse geçemeyecek! Ülkemizde hiç kimse hesap yapamayacak. Çünkü Toroslar da Yörükler var. Çünkü Toroslar da vatan sevdalıları var. Vatan delileri var, Pozantılılar var.”

Konser nedeniyle ilçedeki iki ana cadde araç trafiğine kapatıldı; sadece yaya geçişine izin verildi. Emniyet güçleri güvenliği sağlamak için 2 ayrı arama noktası oluşturdu. Edinilen bilgiye göre, SEFO konserini yaklaşık 23bin 500 kişi izledi.

Kutlamalar, sadece bir yıl dönümünü değil, aynı zamanda Pozantı’nın kültürel ve tarihi ruhunu yaşatmayı başardı. SEFO konseri, bu tarihi anı modern müzikle buluşturarak kutlamaların zirve noktası oldu.

Kaynak: Pozantı Belediyesi/ Haber Bülteni