PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİ’NİN GÖZDESİ SÜSLÜ ÇERÇEVELER OLDU

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı tüm coşkusuyla şehre...

PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİ’NİN GÖZDESİ SÜSLÜ ÇERÇEVELER OLDU
Yayınlama: 17.04.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt – Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı tüm coşkusuyla şehre renk katmaya devam ediyor.

Portakal Çiçeği Karnavalı için Adana Merkez Park’ta açılması beklenen stantlar bugün itibari ile açıldı. Vatandaşlar stantları gezmek için Adana Merkez Park’a akın etti. Stantlarda bulunan Portakal Çiçeği Festival’i için hazırlan ürünler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Süslenen çerçevelerle fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşlar sıraya girdi.

ÜÇ HAFTA BOYUNCA ÇOK YOĞUN ÇALIŞTIK

Festival de stant açan Selma Kuroğlu, hazırlık süreci boyunca çok heyecanlı olduğunu şu cümleleri ile aktardı; “Dört yıldır Adanadayım ilk defa festival heyecanı yaşıyorum. Halk Eğitimde bambu ve sepet kursuna devam ediyorum. Oradaki hocamın desteğiyle ve teşviğiyle bu ürünleri ortaya koyabildik. hepsi tamamen doğal bambudan yapıldı. El ürünleri avizeler, tepsiler, sepetler, hepsinden yapıyoruz ilk defa bu kadar çok heyecanlıyım. Eşim çok büyük desteği ve hocamın yönlendirmeleri çok etkin oldu. Üç hafta boyunca çok yoğun çalıştık. Sepetlerimizi muz kabuklarından oluşturduk. Uykusuz kaldık ama değdi. Çerçevelerimizi fotoğraf çekimi için 5 tl olarak ayarladık. İnsanların ilgisini çok fazla çekiyor. Ürünlerimizin festival renklerine uygun olmasına çok dikkat ettik. Bol çiçekli bol renkli ürünler hazırladık herkesi standımıza bekliyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.