Cumhuriyetin 102. yılı etkinlikleri kapsamında, Polis Eşleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Sanem Arıkan öncülüğünde ve Adana Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen programda, çocuklar geleneksel Türk sanatlarıyla tanıştı, eğlenceli gösterilerle Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Adana Müzesi Kompleksi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe çok sayıda çocuk, polis aileleri ve davetliler katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” unvanına sahip sanatçıların sahne aldığı etkinlikte, kültür ve eğlence bir arada sunuldu. Tijen Bıyıklı’nın hazırladığı interaktif “Kukla ve Eğlence Baz Şovu” çocuklara hem keyifli dakikalar yaşattı hem de geleneksel kukla sanatının inceliklerini tanıttı.
Renkli köpüklerle görsel bir şölen sunan Melisa Bulut’un “Pink Bubble” gösterisi salonda büyük beğeni toplarken, Türk gölge tiyatrosunun unutulmaz karakterleri Karagöz ve Hacivat, çocukların neşesine neşe kattı.
Programa, şehit ailelerinin çocukları, emniyet personelinin çocukları ve dezavantajlı gruplardan gelen minikler de katıldı. Gösteri sonunda çocuklara Karagöz temalı boyama kitapları, Türk bayrakları ve balonlar armağan edildi.
Cumhuriyetin değerleriyle büyüyen nesiller
Yetkililer, geleceğin teminatı olan çocuklara Cumhuriyet bilinci ve kültürel miras sevgisini aşılamanın önemine vurgu yaptı. Adana Emniyet Müdürlüğü temsilcileri, benzer etkinliklerin daima desteklemeye devam edeceklerini belirterek çocukların milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesi için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.





