Adana ve Osmaniye’de peş peşe depremler meydana geldi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin açıklamasına göre, Adana’nın Saimbeyli ilçesinde kısa aralıklarla iki deprem kaydedilirken, ardından Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Bakan Çiftçi, depremlerin ardından AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına derhal başladığını bildirdi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını belirten Çiftçi, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Saimbeyli’de 17 dakika arayla iki deprem

Paylaşılan bilgilere göre ilk deprem saat 14.19’da Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 4,8 büyüklüğünde meydana geldi. Saimbeyli, ilk sarsıntının yalnızca 17 dakika sonrasında bir kez daha sallandı. Saat 14.36’da meydana gelen ikinci depremin büyüklüğü 4,9 olarak açıklandı.

Saimbeyli’de yaşanan iki depremin ardından saat 14.43’te Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Böylece bölgede kısa süre içerisinde art arda üç deprem yaşandı.

AFAD ekipleri saha taramasına başladı

Depremlerin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, AFAD ve ilgili kurumların ekiplerinin sahaya yönlendirildiğini belirtti.

Altın Koza’da Hazar Ergüçlü’den duygusal konuşma: “Aldığım nefesten utanıyorum”
Altın Koza’da Hazar Ergüçlü’den duygusal konuşma: “Aldığım nefesten utanıyorum”
İçeriği Görüntüle

Çiftçi, “AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başlamıştır. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz çalışmalarını devam ettirmektedir” ifadelerini kullandı.

“Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun”

Bakan Çiftçi, açıklamasının devamında depremlerden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.

Saimbeyli ve Sumbas’ta peş peşe meydana gelen depremlerin ardından ekiplerin bölgedeki saha tarama ve kontrol çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi