CHP Adana İl Başkanı Orhan Bayram,5 Ocak TV canlı yayınında AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Özkan’ın açıklamalarına yanıt verdi. Bayram, Yüreğir Belediye Başkan Vekilliği seçimi ve CHP’li belediyelere yönelik eleştiriler konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı.
Yüreğir Belediye Başkan Vekilliği seçiminin yeniden yargıya taşınmasına tepki gösteren Bayram, seçim tartışmalarının artık geride bırakılması gerektiğini belirterek, “Cafer Bey makamında oturuyor. Artık bu konuların kapatılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Çünkü artık hizmet zamanı, Yüreğir’i hizmet bekliyor” dedi.
AK Parti’nin meclisteki oy sayısı üzerinden de Mustafa Özkan’a yüklenen Bayram, “16 oyları varken 19 oyu nasıl aldıklarını tarif etmiyorlar. Bizim belediye meclis üyelerimize ne yaptınız, ne konuştunuz, neler oldu? Siz önce onu anlatın” ifadelerini kullandı.
CHP’li belediyelere ve Zeydan Karalara yönelik eleştirilere de cevap veren Bayram, belediyelerin ekonomik koşullar ve mali yükler altında hizmet üretmeye çalıştığını savundu. Bayram, AK Parti yönetimine yönelik olarak, “Onlar kendi işlerine baksınlar. Türkiye’nin genel siyasetini düzeltsinler, belediyeleri daha sonra konuşuruz” dedi.
İlçelerle ilgili söylemde de bulunan Bayram, 9 ilçede atamaların gerçekleştirildiğini; Yumurtalık, Yüreğir, Çukurova, Ceyhan, İmamoğlu ve Karaisalı olmak üzere 6 ilçede ise sürecin devam ettiğini açıkladı. Bayram, herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde kalan 6 ilçe başkanlığının da önümüzdeki hafta içerisinde belirleneceğini söyledi.





