AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Küresel Sumud Filosuna yönelik açıklamasında filonun insanlığın vicdanını temsil ettiğini belirterek destek mesajı verdi.
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sumud Filosunun haysiyet ve asaleti temsil ettiğini ifade etti.
“İnsanlığın vicdanı ve eylemidir”
Ömer Çelik, “Küresel Sumud Filosu, insanlığın vicdanı ve eylemidir. Haysiyet ve asaleti temsil eden Sumud Filosunu selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Müdahaleye sert tepki
Filoya yönelik İsrail müdahalesine de tepki gösteren Çelik, yaşananları “insanlık dışı barbarlık” olarak nitelendirdi.
Ömer Çelik, hak, hukuk ve insan haklarını savunan tüm kesimlerin bu duruma karşı tavır alması gerektiğini söyledi.
“Her insani girişime düşmanlık ediyor”
Açıklamasında İsrail’e yönelik eleştirilerde bulunan Çelik, “Soykırım şebekesi her insani girişime düşmanlık ediyor. Bu barbarlık eninde sonunda mahkum edilecektir” dedi.



