Çelik’ten Dünyanın Geleceğine Dair Önemli Uyarı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dünyanın insan eliyle oluşan çarpık sistemler nedeniyle ciddi tehdit altında olduğunu ifade etti. Çelik, çevreye verilen zararın son yüzyılda eşi benzeri görülmemiş boyutlara ulaştığını belirtti.
Çelik, insanlığın doğaya verdiği tahribatın geri döndürülebilir olması için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biricik gezegenimiz, insan eliyle oluşturulan çarpık yaklaşımlar ve mekanizmalar yüzünden tehdit altında. Bin yılda dünyanın görmediği zarar son 100 yılda gerçekleşti. Bunu durdurmak insanlığa karşı borcumuz.” ifadelerini kullandı.
“Sıfır Atık Hareketi Küresel Bir İlham Kaynağı”
Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen Sıfır Atık hareketine de özel bir vurgu yaptı. Bu girişimin yalnızca Türkiye için değil, tüm dünya için bir eylem çağrısı olduğuna dikkat çekti:
“Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde küresel bir eylem ve ilham kaynağına dönüşen ‘Sıfır Atık hareketi’, dünyanın korunması için en etkili girişimlerin başında geliyor. ‘Dünya ortak evimiz’ diyerek her bir kişiyi sorumluluğa çağırıyor. Bunu başarabiliriz.
“Sıfır Atık Bir İnsanlık Savunmasıdır”
Ömer Çelik, çevre bilinci ve insanlık değerlerinin birbirinden ayrılamayacağını vurguladı. Dünyanın korunmasının, aslında insanlığın kendi değerlerini savunması anlamına geldiğini belirtti.
Ömer Çelik, “İnsan ve mekân birbirinden ayrılmaz. İnsanlığın ortak evi olan dünyanın korunması, insana ait değerlerin korunmasıdır. ‘Sıfır Atık’ bir insanlık savunmasıdır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.





