Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılına bilim dünyasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Aziz Sancar’ın katılımıyla başlayacak. Üniversite tarafından yapılan duyuruya göre, 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Sancar, akademik yıl açılış töreninde öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya gelecek.
ATÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek tören, 23 Ekim 2026 Cuma günü saat 15.00’te başlayacak. Program kapsamında Prof. Dr. Aziz Sancar, üniversitenin yeni akademik yılına özel olarak açılış dersini verecek.
Nobel ödüllü bilim insanı ATÜ’de
DNA onarımı alanındaki çalışmalarıyla 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar, bilimsel araştırmalarıyla uluslararası alanda tanınan isimler arasında yer alıyor. Sancar’ın akademik yıl açılışında vereceği ders, üniversite öğrencileri ve akademisyenler için önemli bir buluşma olacak.
Bilimsel çalışmaları ve başarılarıyla genç araştırmacılara örnek olan Sancar’ın programa katılımı, yeni eğitim öğretim yılının açılışına ayrı bir önem kazandırıyor.
Açılış töreni 23 Ekim’de
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin 2026-2027 eğitim öğretim yılı akademik açılış töreni, 23 Ekim 2026 Cuma günü saat 15.00’te ATÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın açılış dersini vereceği programla üniversitede yeni akademik yılın başlaması kutlanacak.




