Narin Güran’ın Anısına Adana’nın Yüreğir İlçesinde Fidan Dikildi

Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın adı Adana’nın Atakent Mahallesi’nde bulunan korulukta yaşatılacak.

Narin Güran’ın Anısına Adana’nın Yüreğir İlçesinde Fidan Dikildi
Yayınlama: 13.09.2024
Düzenleme: 13.09.2024 17:46
A+
A-

Yüreğir Belediyesi Meclis kararıyla Adana’nın Yüreğir İlçesinde bulunan Atakent Mahallesindeki bir koruluğa “Narin” adı verildi.

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, eşi Fidelya Demirçalı, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ve CHP Meclis Üyeleri Tarafından “Narin Koruluğuna” fidan dikimi gerçekleştirildi.

“Bu Ülkede Dört Şey Olmayacaksın Kadın, Çocuk, Ağaç, Sokak Hayvanı”

Adana’nın Yüreğir İlçesinde bulunan Atakent Mahallesindeki bir koruluğa Narin adını veren Adana Yüreğir İlçe Başkanı Ali Demirçalı, ilk fidan dikimini gerçekleştirildi. “Değerli arkadaşlar, sözün bittiği yerdeyiz. İçimiz kan ağlıyor, acımız da, öfkemiz de, isyanımız da büyük. Güzel bir haber almak için günlerce, umutla bekledik Ancak tarihi bir acıyla sarsıldık. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Tavşantepe köyünde günler önce kaybolan ve maalesef cansız bedeni bulunan sekiz yaşındaki Narin kızımız için buradayız. Bu ülkede dört şey olmayacaksın. Kadın, çocuk, ağaç, sokak hayvanı yani öyle söyler büyük usta Yaşar Kemal. İçinden geçtiğimiz günler sürekli bu tespite uygun akıp gidiyor ne yazık ki arkadaşlar. Her gün kadın cinayetleri her gün kayıp çocuklar, her gün biraz daha dibe vurmuşluğun ortasındayız. Dün Leyla Ceylin, Ecrin, Irmak, İkra bugün Ve Sıla Narin okula gidecekti. Bugün olması gereken yer mezar değil” diyerek açıklamalarda bulundu.

Başkan Demirçalı, “Çocuklarımıza narin olamadılar”

Narin Güran’ın anısını yaşatmak isteyen Başkan Ali Demirçalı Konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Çocuklarımıza narin olamadılar. Sevginin güzelliğini anlatamadılar. Sevgi gözden Kaybolduğunda karanlıkta kalırız. Tıpkı şimdiki gibi, Sevgili dostlar biz bugün burada hayatının baharında minicik bir fidan iken bizlerden koparılan yaşam ve sevgi dolu kızımızın hatırasını ilelebet yaşatmak, adına ve bu anlamda yüzlerce fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Narin kızımızın adının yaşatılması ve unutulmaması için her inançta, her kültürde, kutsal kabul edilen sevginin ve canlılığın sembolü olan fidanı ağacı seçtik. Narin Her nefeste yaşasın istedik. Hatıra fidanlığımızın, narinin kalbindeki sonsuz sevgiyle büyüyüp gelişmesini, toplumun her kesimine Bu sevginin nüfus etmesini, bu sayede sevgiden yoksun olan yüreklere bir nebze olsun sevgi tomurcukları ekmesini temenni ediyoruz. Ve diyoruz ki Narin’e kim ya da kimler kıydıysa, kıyana kim yardım edip sessiz kaldıysa adalet önünde hesabı sorulsun. Çocuklar ölmesin, narinler yaşasın diyoruz arkadaşlar.”

Başkan Tanburoğlu: “Narin’in anısı önünde saygıyla eğiliyoruz”

Yüreğir Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar sonrasında Narin’in, sembol olarak adının yaşatılması ve bu yaşanan vahşetin her daim akılda kalabilmesi için bir fidan dikimi, bir koruluk kararı alındığını ifade eden Adana CHP İL Başkanı Anıl Tanburoğlu, “Bugün Yüreğir Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar sonrasında Narin’in simge olarak, sembol olarak adının yaşatılması ve bu yaşanan vahşetin her daim akılda kalabilmesi için bir fidan dikimi, bir koruluk kararı alındı bunu alan değerli meclis üyelerimize ki zannedersem ortaklaşa alınan bir karardır. Ve bu öneriyi getiren Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yaşanan olayın vehameti herkesi derinden sarstı. Fakat birkaç şey söylemek lazım. Bu konuyu analiz ederken. Onlardan birisi Olayı kimin yaptığı değil. Aile gereği olup olmaması değil. Bir köyde olması değil. Orada biz mantalite ve davranış sorunu var. Bunu analiz etmezsek hiçbir zaman toplumdaki bu çürümüşlüğün, yozlaşmışlığın sebebini doğru tahlil edememiş oluruz. Amcası ya da abisi fark etmez. Ailesinden biri olması ya da köyden birisi olması fark etmez. Olayın köyde olmasıyla kentte olması fark etmez. Küçücük kız çocuklarının öldürülebildiği vicdansızca tecavüz edilen kız çocuklarının erkek çocuklarının olduğu ve bunun artık neredeyse normalleştiği, normalleşmeye yüz tuttuğu bir toplumda biz hiçbir zaman kendimizi doğru, düzgün, ahlaklı bireyler olarak addedemeyiz. Toplum bir bütündür. İçinde iyileriyle kötüleriyle bir bütündür. İyiler kötülere galebe çalmazsa iyilerin sayısı kötülerden fazla olmazsa namuslular namussuzlar kadar cesur olmazsa ve bizler eğer kötüleri bu toplumda var olmaktan men edemezsek işte o zaman suçlu duruma geliriz. Bu bir sembol fidan dikimi narini yaşatmak gerekirken ancak planlarımızı yaşatacağız. Onları büyütebileceğiz. Narin gibi çokça çocuğumuzu kaybedebilme riskiyle karşı karşıyayız. Bir an önce silkelenip kendimize gelmemiz lazım. Kadınların duyarlılığına, çocukların geleceğine Sokak hayvanlarının ve yaşayan her canlının arkasında bu duyarlılıkla duracağımıza kendimize söz vermemiz gerekiyor. Hep beraberce bu anıtı, bu sembolü olmayı simgeleyen bu koruluğu açtıkları için sayın belediye başkanımız ve meclisine teşekkür ediyorum. Narin’in anısı önünde de saygıyla eğiliyoruz” ifade etti.

 

CHP Parti Meclis Üyesi  Yardımcı: “Narin kızımızın yaşadığı, ondan önceki çocukların yaşadıkları hiçbirinin kabul edilebilir en ufak bir yanı yok”

CHP Parti Meclis Üyesi Koza Yardımcı, “Narin kızımızın yaşadığı, ondan önceki çocukların yaşadıkları hiçbirinin kabul edilebilir, En ufak bir yanı yok. Hiçbir mazereti yok. Bizlerin yetişkinlerin en asli görevi çocuklarımızı korumak. Narin olayında başkanımızın da dediği gibi bu suça karışan sessiz kalan, yardım eden kim varsa hepsinin en ağır şekilde cezalandırılması ve sonra çocuklarımıza kimsenin şiddet uygulamaması, zulmetmemesi için el birliğiyle çalışmamız bununla ilgili ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. Bu konuda duyarlılık gösteren başta basın mensupları olmak üzere tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.