NACİ GÖRÜR’DEN MARMARA İÇİN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA GELDİ

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül - İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen panelde...

NACİ GÖRÜR’DEN MARMARA İÇİN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA GELDİ
Yayınlama: 27.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen panelde “Marmara Depremi ve Sanayide Deprem Etkisi” konuştu.

“DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜN 7,5’E KADAR ÇIKABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Naci Görür, “Enerji biriktirdiğini düşünüyoruz. Kırılıp da ayrı bir deprem oluşturmayacağını düşünüyoruz. Kırıldığı zaman bu kol da 7,2’lere varan deprem üretebilir” diyerek belirtti.

Marmara bölgesinde beklenen depremine değinen Naci Görür şu ifadeleri kullandı; “Biz depremin, Kumburgaz kolu üzerinde başlayacağını düşünüyoruz. Daha sonra başka bölgeleri kıracağını veya 6 Şubat’ta güneyde olan depremdeki gibi fayın diğer kollarının da kırılacağını. Güney bölgesinde 2 fay birbirini tetiklemek suretiyle kırıldı. Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğünün 7,5’e kadar çıkabileceğini düşünüyoruz.”

“BU BÖLGENİN PERİYODU DOLDU”

Görür, “1912 ve 1999 yıllarında Marmara Denizi’nin iki tarafında da deprem olmuş. İkisinin ortasında 1766 yılından beri deprem yok. O aradaki deprem boşluğu muhakkak dolacak. Bunun başka bir yolu yok. Doğuda ve batıda deprem olursa, ikisinin arası muhakkak kırılmak zorundadır. Bu bölgenin periyodu doldu. Bu işin şakası yok” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.