Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026-YKS için başvuru süreci bugün itibarıyla tamamlanıyor. Henüz işlemlerini gerçekleştirmemiş olan adayların, bugün saat 23.59’a kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden başvurularını yapmaları ve sınav ücretlerini yatırmaları gerekiyor. Belirtilen saate kadar ödemesini yapmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak.
Sınav 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak
Milyonlarca gencin üniversite hayaliyle gireceği sınavın takvimi de netleşti. ÖSYM Başkanlığı’nın açıklamasına göre 2026-YKS oturumları şu tarihlerde gerçekleştirilecek:
-
Temel Yeterlilik Testi (TYT): 20 Haziran 2026 Cumartesi
-
Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 21 Haziran 2026 Pazar
-
Yabancı Dil Testi (YDT): 21 Haziran 2026 Pazar öğleden sonra
Geç başvuru imkanı bulunuyor mu?
Bugünkü süreyi kaçıran adaylar için ÖSYM’nin takviminde "Geç Başvuru Günleri" seçeneği bulunuyor. Ancak geç başvuru döneminde sınav ücretinin belirli bir oran fazlasıyla ödeneceği hatırlatılıyor. Uzmanlar, sistemde yaşanabilecek olası yoğunlukları göz önünde bulundurarak adayların işlemlerini son dakikaya bırakmamasını tavsiye ediyor.





